Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Balkanlar Üzerinden Serin ve Yağışlı Hava Geliyor

Hava sıcaklıkları, yarın Türkiye’nin batı bölgelerinden başlayarak, Perşembe günü iç kesimler, Cuma günü ve hafta sonu ise doğu bölgelerde 4-10 derece azalacak. 6 Eylül Perşembe günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde, 7 Eylül Cuma günü ise Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Geçen hafta sonundan bu yana yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerinden başlayarak, Perşembe günü iç kesimler, Cuma günü ve hafta sonu ise doğu bölgelerde 4-10 derece azalacağı ve hava sıcaklığının Eylül ayı normalleri seviyesine, iç ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Bugün Türkiye genelinde hava parçalı ve az bulutlu olup, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyredecek. Yarın kuzeybatı kesimlerden başlayarak yağışlı bir sistemin etkisine gireceği ve Marmara ve Batı Karadeniz’in yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

6 Eylül Perşembe günü Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Akdeniz’in, 7 Eylül Cuma günü ise Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; 6 Eylül Perşembe günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde, 7 Eylül Cuma günü ise Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Serin ve yağışlı sistemin, hafta sonu kuzey kesimlerde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Perşembe ve Cuma günleri özellikle Batı Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara’nın doğusunda beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi gerektiğini belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.