Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Çocukların Kaybolmasına Karşı 10 Önlem

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) alınacak 10 basit önlemle çocukların kaybolmasının önüne geçilebileceğini belirtti.
Çocuklar basit kaybolur oysaki bunun basit tedbirlerle önlenebilir. YAKAD bununla ilgili ailelere okul öncesi çocuklar için 10 maddeden oluşan önlemleri şöyle sıraladı:
"Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi verin. Issız sokaklar, inşaat ve terkedilmiş yerlere gitmemeleri gerektiğini öğretin.
Çocuklarınıza tanıdıkları bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemesi gerektiğini öğretin.
Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerden yiyecek içecek, ilaç gibi maddeleri almaması gerektiğini öğretin.
Çocuklarınıza sesin bir imdat çağrısı olabileceğini anlatın. Zor durumlarda bağırarak yardım istemesini öğretin.
Çocuklarınıza adını, soyadını, aile bireylerinin ad ve soyadlarını, adreslerini öğretin. Kimlik Bilgilerini yanında taşımasını sağlayın.
Çocuklarınıza evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kimselere kapıyı açmamalarını öğretin.
Çocuklarınızı parkta ya da dışarıda oyun oynarken sürekli izleyin.
Çocuklarınıza polis, jandarma, güvenlik görevlileri gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebilecekleri yerleri öğretin.
Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerlerden uzaklaşmaması gerektiğini öğretin.
Çocuklarınızı birine emanet etmek zorunda kaldığınızda sürekli o kişiyle iletişimde kalın."

 “Sosyal Medyada Şahsi Bilgileri Paylaşmayın”

 Okul çağındaki çocuklar için yukarıdaki maddelere ek olarak Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği şu tavsiyelerde bulundu:
"Çocuklarınıza internet ve sosyal medya ortamında tanımadığı kişilerle fotoğraf, adres, okul ve şahsi bilgilerini paylaşmamaları gerektiğini öğretin.
Çocuklarınızın gün içerisinde yaptıklarından haberdar olun. Arkadaşlarının ve ailelerinin adlarını, telefon numaralarını ve adreslerini kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.