Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Kuru Gürültü Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Savunma Bakanı Mattis’i Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede ABD’nin YPG/PYD’ye verdiği destekten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Savunma Bakanı Mattis’in Beştepe’deki görüşmesi sona erdi. Basına kapalı olarak gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan fotoğraflar paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre kabulde, IŞİD ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılık ile Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı.
Öte yandan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin referanduma gitmesinin yanlış bir adım olacağının bildirildiği görüşmede Erdoğan, Mattis’e ABD’nin YPG/PYD’ye verdiği destekten duyulan rahatsızlığı dile getirdi. IŞİD’den temizlenen bölgelerde yönetimin yerel halka bırakılması gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin öneminin altını çizdi. Irak'ta Kandil ve Şengal’deki PKK unsurlarına karşı ortak mücadelenin, savunma sanayii alanında işbirliğinin masaya yatırıldığı görüşmede, Türkiye ve ABD'nin stratejik ortaklıklarının ve NATO'da iki önemli müttefik oldukları vurgulandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.