Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 gündem özeti Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ihracat cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlara Nasıl Müslüman Deriz, Bunlar Katil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mısır’da DEAŞ terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı nedeniyle derin üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Bunlara nasıl Müslüman deriz, bunlar katil, bunların İslam’la yakından uzaktan alakası yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir’de Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı’nda muvazzaf astsubay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından hızlı bir yeniden yapılandırma süreciyle tüm askeri okulları Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bir araya getirildiğini belirterek, “Kara, deniz, hava harp okullarımız, kara, deniz, hava ve bando astsubay meslek yüksekokullarımızı, 10 ayrı enstitümüzü bünyesinde toplayan Milli Savunma Üniversitemizi, 31 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçirmiştik. Esasen tüm askeri okulların aynı çatı altında toplanması düşüncesi eskiden beri vardı. Çeşitli sebeplerle bir türlü hayata geçirilemeyen bu reformu, 15 Temmuz’un ardından süratle gerçekleştirerek, ülkemiz askeri eğitim-öğretiminde yeni bir dönemi başlattık. Darbe girişimi sebebiyle tamamı boşaltılan okullarımıza, ara sınıflara öğrenci alınarak sistemin kesintisiz devamı sağlandı” dedi.

“Akan Müslüman Kanını Engellemek İçin Elimizden Geleni Yapmak Boynumuzun Borcu”

Erdoğan, 22 Kasım’da gerçekleşen Soçi Zirvesi’ni hatırlatırken, Mısır’daki terör saldırısına değindi. Erdoğan şöyle dedi:

“Soçi'de düzenlenen zirve, Suriye konusunda insani trajedileri önlemeye ve bölgenin geleceğini mümkün olan en adil şartlarda oluşturmaya yönelik çabaların bir ürünüdür. Bir terör örgütü eliyle ve bu örgüt bahane edilerek yerle yeksan edilen medeniyetimizin kadim şehirlerindeki yıkımları durdurmak, oluk oluk akan Müslüman kanını engellemek için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur. İşte buyurun, dün Cuma namazında Mısır’da DEAŞ terör örgütünün namazda yaptığı katliam, 250’yi aşkın Müslüman orada şehit. Bunlara nasıl Müslüman deriz, bunlar katil, bunların İslam’la yakından uzaktan alakası yok. Bu gerçekleri bilmemiz lazım ve işte bütün bu bölgede yeni terör oluşumlarının ortaya çıkmasını engellemek için de biz bu hamleleri yapmak mecburiyetindeyiz.

Bizden, gözümüzün içine bakıla bakıla 911 kilometre Suriye sınırı, 350 kilometre Irak sınırı boyunca bir terör koridoru oluşturulurken kenara çekilip beklememizi isteyenler olabilir. Onların ne istedikleri değil, bizim ülke ve millet olarak ne istediğimiz önemlidir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez, bu kararı biz veririz.

Türkiye, Soçi zirvesi başta olmak üzere bölge ile ilgili tasarruflarını işte bu anlayışla yürütmektedir. Maruz kaldığımız çok yönlü saldırıların, bizi oyundan çıkarıp yedek kulübesine bile değil, sahanın tamamen dışına atmaya matuf hamleler olduğunun farkındayız. Varsın, onlar kendi hesaplarını yapsınlar. Biz ülkemize güvenimizle, milletimizin desteğiyle, ordumuzun gücüyle bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için en hayırlı neticeye ulaştıracak şekilde yönlendirmekte kararlıyız.”

“Türkiye Kardeş Mısır Halkının Yanında

Mısır’daki terör saldırısından duyduğu derin üzüntüyü de ifade eden Erdoğan, “Kalleş saldırıda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Mübarek Cuma günü ibadetlerini yerine getiren kardeşlerimizi hedef alan bu kalleş saldırı DEAŞ terörünün insanlık dışı, İslam dışı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye kardeş Mısır halkının yanındadır, acısını paylaşmaktadır” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.