Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kimsenin Racon Kesmesine İhtiyacım Yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda kamuoyunda, medyada, AK Parti içinde arzu ve tasvip etmediği tartışmaların yaşandığına şahit olduğunu hatırlatarak, “Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. “Zaman zaman kamuoyunda, medyada, partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmaların yaşandığına şahit oluyoruz” diyen Erdoğan, şu mesajları verdi.
“Genellikle sosyal medya hesapları veya kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda, birilerinin şahsımın adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı anlaşılıyor. Burada bir kez daha açık ve net olarak ifade ediyorum; benim, milletimle, partimle paylaşacağım bir düşüncem, bir teklifim, bir hissiyatım varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle bilinmeli.

Kongre sürecimiz gibi mahrem sayılabilecek bir konuyu bile parti teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarda, tüm milletimizin gözü önünde konuşuyor, mesajlarımızı ifade ediyoruz. Aynı şekilde dünya ve ülke meseleleriyle ilgili konularda da, gerektiği her durumda görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Batıyla ne konuşmamız gerekiyorsa kapıların arkasında değil, milletin önünde, dünyanın önünde konuşuyoruz.
Cumhurbaşkanlığı ile ilgili hususlarda Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz, hükümet meselelerinde Başbakanımız ve Hükümet Sözcümüz, partiyle ilgili konularda da Parti Sözcümüz gereken açıklamaları yapıyor. Şahsımın ve sözcülerimin dışında yapılan hiçbir açıklamanın benimle ilgisi yoktur, partimle ilgisi yoktur.

“Şu Köşe Yazarının Cumhurbaşkanıyla Şöyle Dostluğu Var’ Hiçbirisi Beni Bağlamaz”

Efendim, ‘şu köşe yazarı böyle yazmış, şu köşe yazarının cumhurbaşkanıyla şöyle dostluğu var’ hiçbirisi beni bağlamaz. Bunlara ihtiyacım yok, ben zaten konuşuyorum. Bunlara gerek yok ki. Ben derdimi, anlatmaktan aciz de değilim, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Hele hele başkalarının adına açılmış sosyal medya hesapları ve köşe yazıları gibi mecraları aracı kılma alışkanlığım kesinlikle bulunmuyor, bu da böyle biline.
Herhalde dünyada benim kadar şeffaf olan, açık konuşan, görüşlerini net ifade eden bir başka lider var mıdır, onu da bilmiyorum. Kimsenin yüzüne karşı söyleyemediğim bir sözü, arkasından ifade etmeyeceğimi, şahsımı az çok tanıyan herkes çok iyi bilir. Dolayısıyla şayet bir kişiye ve ya bir kesime mesaj vermem gerekiyorsa bunu bizzat ve ya sözcülerim aracılığıyla yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.

Hukuki Takip Mesajı

‘Cumhurbaşkanı şöyle istiyor, reis şöyle düşünüyor’, benim ne düşündüğümü de bilenler var ha, ‘genel başkan böyle arzu ediyor’, bu tür yakıştırmalara hiç kimse itibar etmemelidir. Hatta şahsıma bu türden yakıştırmalar izafe edenlerin hukuki takip için, Cumhurbaşkanlığı ve partideki ilgili arkadaşlarımıza bildirilmesinde fayda görüyorum.
Meydanı, sosyal medyanın dehlizlerinde gizlenerek, on doğrunun yanına bir yanlış ekleyip bu hareket içinde fitne çıkartmak isteyenlere asla bırakmayız. Bugüne kadar AK Parti’yle ve şahsımla milletimizin arasına kimseyi sokmadık, bundan sonra da sokmayacağız.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.