Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye’de Sözde Bir Devlet Asla Kurdurmayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyinde biz PYD’ye, YPG’ye bir sözde devlet asla kurdurmayız, kurdurmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 39. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Olağanüstü hal uygulamasının en önemli özelliğinin, terör örgütlerini defetmek olduğunu belirten Erdoğan, “Şu andaki olağanüstü halin en önemli özelliği nedir? Terör örgütlerini defetmek, onları inlerinden bulup, çıkarıp, gömmektir. Çünkü benim Güneydoğudaki halkım, Doğudaki halkım, ülkemdeki halkım huzura ulaşmadıkça, biz devlet başkanı olarak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız. Benim muhtarlarım tehdit edilerek, ‘Eğer bu köylerden, eğer bu mahalleden bizim dışımızda herhangi bir partiye bir tane oy çıkarsa bilesin ki öldürülürsün’ bu tehdit altında benim muhtarım olduğu sürece, ben sorumluluğumu yerine getirmiş olamam” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri Türkiye ve millet için çalışırken, FETÖ ihanet çetesinin ordu içindeki mensuplarıyla darbe girişiminde bulunduğunu söyledi. Fırat Kalkanı Harekatına değinen Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyinde biz PYD’ye, YPG’ye bir sözde devlet asla kurdurmayız, kurdurmayacağız. Şunu da söyleyeyim; bazıları ‘Kürt devleti’ filan deyip duruyorlar. Ben bunu Kürt kardeşlerime bir hakaret telakki ediyorum. Zira benim Kürt kardeşlerim, inanıyorum ki Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde böyle bir oluşuma asla fırsat vermeyecektir” dedi.

“Vatanı Bölmeye Gayret Edenlere Her Tarafı Mezar Ederiz”

Türkiye’nin 80 milyonunun tek millet olduğunu ifade eden Erdoğan, “Tek bağrağımız, tek vatanımız ve tek devletimiz var. 780 bin kilometre kare tek vatan. Ve bu vatanı bölmeye gayret edenlere biz her tarafı mezar ederiz” diye konuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyindeki 2 bin kilometrelik alanın kontrol altında olduğunu belirten Erdoğan, “Yapmak istedikleri neydi? Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak suretiyle Akdeniz’e ulaşmaktı. Kusura bakmasınlar, Cudi’de ne yaptıysak, Tendürek’de ne yaptıysak, Kandil’de ne yapıyorsak, Gabar’da ne yapıyorsak, Bestler-Dereler’de ne yapıyorsak, her yerde bunları nerede görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bu Sol Zihniyet, Bu Komünistler Vatansever Değil”

Türkiye’nin çıkarları, hassasiyetleri, talepleri söz konusu olduğunda kibirle demokrasiden, insan haklarından, ders vermekten söz edenlerin, kendi çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttuklarını çok iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan “Her dediklerini yapan, her istediklerini yerine getiren, adeta emirlerine amade bir Türkiye hayaliyle yanıp tutuşanlar, biz kendi ajandamızı takip ettikçe, onurlu ve dik bir duruş sergiledikçe adeta kuduruyorlar ve kuduracaklar ve kuduracaklar. Eski Türkiye, içimizdeki bazıları ile birlikte bu güçlerin en büyük hayalidir ama biz eski Türkiye’ye dönmeyeceğiz” diye konuştu.
Erdoğan, “Şimdi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ‘İstemezük’ diyorlar. Kim bunlar? Komünistler, komünistler. İki ili, Artvin ve Rize’yi kucaklayacak bu havalimanı, adam ‘İstemezük’ diyor. Bu sol zihniyet, bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever, milliyetperver değildir, bunlar bu tür hizmetleri verdiğiniz zaman çılgına dönüyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Atletli Fotoğrafı: “Vatandaşıma Hakaret”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü sırasında çekilen fotoğraflarına da tepki gösteren Erdoğan, şöyle dedi:
“Sözde Adalet Yürüyüşü yapıyor birisi, Ankara’dan çıkmış İstanbul’a yürüyor. Arada sırada bir de karavana oturuyor ve atletle bir yemek yiyor. Bugün de baktım ki bir gazete başlık atmış, ‘Vatandaş falanca.’ Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele bir siyasi partinin, anamuhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, ‘Gel, benim bu fotoğrafımı bir çek’ ve ondan sonra da ‘Ben Atatürk’ün partisinin başıyım.’ Sen Atatürk’ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Böyle bir şey var mı? Bunlar tirajı komik görüntüler. Onlar şimdi bu görüntülerle zavallı hale düşüyorlar. Milletim onlara gereken dersi vakti geldiğinde en güzel şekilde verdi, yine verecek.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.