Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö zam AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici istanbul büyükşehir belediyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Aksakallı Açıklaması: Askerlikte Kırgınlık Olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı görevinden 2. Kolordu Komutanlığına atanan Korgeneral Zekai Aksakallı’nın kırgın olduğuna yönelik iddialara, “Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün seyahati öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakanlık görevi sırasında Ürdün’ü ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, Türkiye-Ürdün ilişkilerinin 2016 yılından itibaren büyük  bir ivme kazandığını belirtti. Ürdün’ün FETÖ ilsaklı tek okulunu hemen kapattığını, çalışanlarını sınır dışı ettiğini ifade eden Erdoğan, Amman ile yapılan anlaşmalarla ticari ve ekonomik ilişkilerin alt yapısının güçlendirildiğini belirtti. Serbest ticaret, yatırımların karşılıklı korunması ve vize muafiyeti gibi anlaşmaların imzalandığını anlatan Erdoğan, ziyaret sırasında ticaret rakamların daha yukarılara çekmek için gerekli adımların atılması fırsatının bulunacağını kaydetti.

Ekonomik ilişkilerin yatırımlarla derinleştirilmesi üzerinde ısrarla durulacağını kaydeden Erdoğan, iki ülkenin potansiyelleri dikkate alındığında ticaret hacminin üst seviyelere taşınabileceğini ifade etti. Türkiye ve Ürdün’ün bölgesel krizlerden doğrudan etkilenen iki ülke olduğunun altını çizen Erdoğan, Ürdün’ün de çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

“Müslümanlar Kudüs Konusunda Tam Bir Dayanışma İçinde Olmalı”

Irak’ın toprak bütünlüğüne verilen öneme dikkat çeken Erdoğan, ziyaret sırasında Harem-i Şerif ile ilgili konuların da değerlendirileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ürdün’ün Kudüs’teki kutsal mekanların korunmasına ilişkin rolüne önem verdiğimizi özellikle belirtmek isterim. Ürdün ile Harem-i Şerif’te yaşanan kriz çerçevesinde önemli bir diyalog ve eşgüdüm sağladık. Bir daha benzer tacizlerin, saldırı ve hak ihlallerinin yaşanmasını asla istemiyoruz. Bunun için de Müslümanların Kudüs konusunda tam bir dayanışma içinde olması gerekiyor. Birlikten rahmet ayrılıktan azap doğduğunu bilenlerdiniz. Bölgemizdeki kan ve gözyaşından beslenen çevrelerin en büyük imkanı Müslümanlar arasındaki ayrışma ve çatışmadır” dedi.
Erdoğan, Kral Abdullah ile önümüzdeki dönemde Filistin’e verilecek desteğinde ele alınacağını kaydetti.

“Nerede Görev Verilirse Asker Gider Görevini Orada Yapar”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korgeneral Zekai Aksakallı’nın 2. Kolordu’ya atanması nedeniyle bir kırgınlık yaşadığına yönelik iddianın anımsatılması üzerine şunları söyledi:

“Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar. Şu anda zaten Zekai Aksakallı’nın Özel Kuvvetlerdeki görev süresi de doldu. Kaldı ki bu da aslında böyle bir süreyle de bağımlı olan bir şey de değildir. Bu yaklaşan YAŞ toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu’ya atamasıyla alakalı ilgili birimler bu teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte de orada bu görevini devam ettirecek.”

“İran İle Ortak Harekat Gündemde”

İran Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye ziyareti anımsatılarak, Kandil ve Sincar’a yönelik yeni bir harekat hazırlıklarının sorulması üzerine Erdoğan, “Ziyarette sınırdaş ve özellikle de aynı inancın mensupları olarak tehdit unsuru haline gelmiş olan bu terör örgütlerine karşı İran ile müşterek hareketin yapılması her an gündemde. Bu dayanışma iki Genelkurmay Başkanı arasında görüşülmüş, bunun diplomatik boyutu ne olabilir bunların hepsini görüştük. Çalışmalar devam edecek” dedi.

“Benim Gündemimde Böyle Bir Şey Yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanabileceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise “Bunları değerlendirmeye haiz bir ifade olarak görmüyorum. Kılıçdaroğlu, doğmamış çocuğa don biçiyor. Böyle bir şey duydunuz mu, yargıdan filan falan, böyle bir şey geldi mi size? Kendini gündemde tutabilmek için buna benzer şeyler üretiyor. Benim gündemimde böyle bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.