Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan NATO Skandalı Yanıtı: Biz Her Şeye Hazırlıklıyız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO’da yaşanan skandalı değerlendirirken, “NATO tatbikatında Atatürk'ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bayburt İl Kongresi’nde konuştu. İki yıl aradan sonra Bayburt’a gelen Erdoğan, Bayburtlulara, “Yaklaşık 2 yıllık hasretin ardından, evliyalar şehri, milli mücadelenin şehri Bayburt'ta olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum” dedi.

Erdoğan, Bayburtlulara şöyle seslendi:

“Buradan bütün beldelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. Bayburt, 2. Plevne Savunması olarak tarihe geçen destansı mücadelenin şehridir. Dün olduğu gibi bugün de Bayburtlu kardeşlerim Türkiye'nin mücadelesine en güçlü desteği veriyor. Tüm kritik süreçlerde Bayburt'u daima yanımızda gördük. Bayburt bugüne kadar eğilmedi. Allah'ın izni ile bundan sonra da eğilmeyecek. Vesayet odaklarının tüm güçleri ile üzerimize yüklendiği 2007'de Bayburt yüzde 67 ile demokrasi dedi. 2011'de yüzde 61.5 ile kalkınma dedi. 2014'te Bayburt yüzde 80 ile milli irade dedi. Çukur eylemleri ile geleceğimizin karartılmak istendiği 1 Kasım 2015'te Bayburt yüzde 73 ile istikrarsızlığa hayır dedi. En son, bu yılın 16 Nisan'ında Bayburt yüzde 82 ile kalıcı istikrar dedi, büyük ve güçlü Türkiye dedi. Ben 16 Nisan halk oylamasında yüzde 82 ile Türkiye birincisi olan Bayburt'a tüm kalbim ile teşekkür ediyorum.”
Erdoğan, konuşmasında havalimanı yapılacağının müjdesini de vererek, "İnşallah 2020'ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Bu havaalanımızla birlikte artık Gümüşhane'nin, Bayburt'un uzun yol sıkıntısı aşılmış olacak" diye konuştu.

 “Bizi 2019’a Taşıyacak Kadrolarımızı Oluşturuyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin tüm kadroları ile ilgili her kararın, 2019’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye istikrarsızlıkların tarihe karıştığı yepyeni bir döneme girmiştir. Bu yolda önce bizi 2023 hedeflerimizle buluşturacak ardından da 2053 ve 2071 vizyonumuza taşıyacaktır. 2019 yılında yapılacak seçimler Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktasıdır. Ben size inanıyorum. Siz inanıyor musunuz? Bu anlayış ile 2019 hazırlıklarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. Bugünkü kongre 2019 seçimlerinin hazırlık kongresidir. Önümüzdeki sürecin adı değişim ve yenilenmedir. Yerel sağlam basarak yolumuza devam ediyoruz. Şubat sonuna kadar inşallah bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Millete hizmet etme yarışıdır. Biz, bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkârıyız. Bizi diğerlerinden ayıran budur. AK Parti, bir davadır. Bir dava hareketidir. Şahsım dahil herkes bu davada sadece birer nefer konumundadır. Zaten nefer olmayı hazmedebiliyorsak zafer yakındır. Makamlar gelip geçicidir. Milletimize ve vatanımıza hizmet için birer araçtır makamlar. Kimsenin bu unvanları, bu makamları amaç haline getirmesine bizler asla rıza göstermeyiz.”

“Ruhu Faşist, Beslenme Kaynağı Komünist, Söylemi Popülist”

Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirirken hedefine CHP’yi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu koydu. Erdoğan, CHP’yi ve Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken, nasıl genel başkan seçildiğini anımsatarak, “kaset” vurgusu yaparak olayı bir kez daha gündeme getirdi. Erdoğan, CHP, HDP ve FETÖ’ye seslenerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz değişim dedikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor. Genel başkan değişikliğini dahi kasetle yapabilenler, AK Parti'nin bütün bu süreçleri şeffaf yürütmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Tüm seçimleri kaybetmiş zat, AK Parti'ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor. Şark kurnazı bu çevrelere diyoruz ki, siz dönüp önce kendinize bir bakın. Demokrasi karneleri o kadar kötü ki, bunların pişkinliğini biz de hayretle takip ediyoruz. Bunların ikiyüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranların ipotek koymuş bir avuç millet düşmanının milletimizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız. Bunların sesleri de meydanları boş bulduklarında çıkıyor. Öyleyse ne yapacağız; meydanı boş bırakmayacağız. Bunların zihinleri öyle bulanmış. Bu ruhu faşist beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist çevreye sesleniyorum. Türkiye’de ortak değerleri adına, demokrasi düşmanlığı, ezan bayrak düşmanlığı yaptığınız günler artık sona ermiştir. Bunlara ihtiyacınız olan mühimmatı sağlayan Pensilvanya'daki şarlatan gibi ihanet şebekelerinin devri de kapanmıştır. Türkiye, 1400 yıllık medeniyet değerlerinden, ne 2000 yıllık değerlerinden, 94 yıllık cumhuriyet değerlerinden asla geri adım atmayacaktır. Bizim derdimiz başka diyorsanız o da birilerinin bileceği iştir. Biz kendi yolumuzdan dönmeyeceğiz. Ülkemizi, saplantılarınızın oyuncağı haline getirmenize göz yummayacağız.”

NATO Skandalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'daki 'hedef skandalı'yla ilgili de şöyle dedi:
"Diyorlar ki, AK Parti ve Erdoğan aradan çekilse her şey düzelecek. Bunu söylüyorlar. Halbuki, sürekli köpürtülmeye çalışılan İslam ve Türkiye düşmanlığı Türkiye’nin sırat-i müstakim olmasıdır. Şahsımızı hedef tahtasına oturtuyorlar. En son NATO tatbikatında hem Mustafa Kemal Atatürk'ü hem de şahsımı hedef tahtasına yerleştirip bir skandala imza attılar. Artık hepimiz çok iyi biliyoruz ki mesele şahıs meselesi parti meselesi değildir. Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Önümüzdeki dönemin daha çetin sınamalarla geçeceğini tahmin etmek zor değil. Biz her şeye hazırlıklıyız. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.