Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Diyarbakır'da 213 Kg Esrar Maddesi Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri dağlık ve kırsal alanda yürütülen operasyonlarda 138 kg toz, 75 kg kubar olmak üzere toplam 213 kg esrar maddesi ve çok sayıda malzeme ele geçirildi. 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ve Hazro ilçeleri mülki sınırları içerisinde operasyonel faaliyet esnasında; Lice ilçesi Ortaç Köyü kırsalında, (3) farklı noktada 120 metre çoklu bakır kablo ile birbirine irtibatlı, (5) adet 12 kg’lık tüplerden oluşan, 120 kg ağırlığında amonyum nitrat ile hazırlanmış mayın/EYP düzeneği tespit edilmeyi müteakip, Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi tarafından yerinde imha edilmiştir.

Lice ilçesi Yalaza ve Bağlan köyleri mülki sınırları içerisinde doğal mağaralar içerisine gizlenmiş çuvallar ile toprağa gömülü (2) adet jelikan bidon içerisinde; 138 kg toz, 75 kg kubar olmak üzere toplam 213 kg esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmıştır.


Operasyon bölgesi  içerisindeki 4 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen adli arama faaliyetlerinde; Lice ilçesi Çavundur köyünde ikamet eden hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranma kaydı bulunan S.B. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.  Operasyon alanında bulunan 124 şahıs ve 15 araç kontrol edilmiş, (2) şahıs 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakılmıştır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.