Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon gündem özeti CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Diyarbakır'da 5 Ton 312 Kg Esrar İle 1 Milyon 337 Bin 533 Kök Kenevir  Bitkisi Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen operasyonda 5 ton 312 kg esrar ile 1 milyon 337 bin 533 kök kenevir  bitkisi ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'ndan yapılan açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, BTÖ mensuplarını arayıp bulmak ve etkisiz hale getirmek, BTÖ mensuplarınca kullanılan sığınak ve barınakları tespit ederek içerisindeki silah ve mühimmatları muhafaza altına almak, diğer malzemeler ile sığınakları imha etmek, BTÖ ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla; Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda operasyon gerçekleştirildi. 

Söz konusu operasyonda; Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; 5 ton 312 kg esrar ile 1 milyon 337 bin 533 kök kenevir  bitkisi ele geçirilmiş,  yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiştir.  

Operasyon bölgesi  içerisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca icra edilen aramada; evlerinde ve araçlarında uyuşturucu madde bulunduran (10) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Ayrıca gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, bahse konu ağaçlık, kayalık alan ile toprağa gömülü vaziyetteki jelikan bidonlar içerisinde;  (1) adet 7.62 mm çapında AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, (1) adet 9 mm çapında tabanca, (1) adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, (1) adet tabanca şarjörü, (11) adet 7.62 mm çapında fişek, (6) adet 9 mm çapında fişek, (1) adet terörist kıyafeti ele geçirilerek malzemelere el konulmuştur." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.