Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Diyarbakır’da 2 Ton 379 Kg Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ve Hani İlçeleri mülki sınırlarında kalan dağlık ve kırsal alanda gerçekleştirilen Operasyonlarda; BTÖ mensuplarınca kullanılan çok sayıda yaşam malzemesi ve 2 ton 379 kg esrar ele geçirildi. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca,  Lice ve Hani İlçeleri mülki sınırlarında kalan dağlık ve kırsal alanda, 20 Ocak Pazartesi günü icrasına başlanılan Şehit J.Uzm.Çvş. Polat ÖZBEK ve Şehit J.Asb.Kd.Çvş. Mehmet DOLAT Operasyonları başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu operasyonlarda; BTÖ mensuplarınca kullanılan, (3) adet kış sığınağı, (3) adet gözetleme mevzi ve (1) adet teröristlerce malzeme veya uyuşturucu saklamak maksadıyla toprak altında tamamı saç metalden yapılmış sığınak şeklinde depo tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde,  bahse konu sığınaklar, ağaçlık, kayalık, taşlık alan ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; (1) adet 500 litrelik su deposu, El Yapımı Patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere; (4) adet büyük tüp, (5) adet küçük tüp, (1) adet 12’li pil bloğu, (1) adet 8’li pil bloğu, (3) adet akü, (26) adet pil ile (4) adet kütüklük, (4) adet terörist kıyafeti, (247) adet muhtelif konserve, çok sayıda yaşam, giyim, tıbbi malzeme ve örgütsel döküman ele geçirilmiş, ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir. 

Ayrıca; Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; arazide çalılar ve kayalıklar arasına gizlenmiş ve üzerleri kuru ot veya branda ile kapatılmış çuvallar, poşetler ve jelikan bidonlar içerisinde;  2 ton 379 kg esrar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır." denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.