Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan tüsiad

Dünya Engelliler Günü’nde Kızılay’dan “Engelsiz Kulüp” Projesi

Engelli bireylerin yürütülen faaliyetlere gönüllü katılımını sağlayarak yardım süreçlerinde aktif görev almasını hedefleyen Türk Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlatacağı “Engelsiz Kulüp” projesi ile engelli bireylerin, hayata eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanmasını amaçlıyor.


Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar sonrası "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edilen 3 Aralık, tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile her yıl çeşitli etkinliklerle anılıyor. Türk Kızılay da misyonu gereği proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemlerde ihtiyaç sahipleri ve korunmasız vatandaşlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan temini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmak, ihtiyaç sahipleri ile kaynakları buluşturmak, incinebilir grupları tespit ederek toplumsal hayata katılımlarını sağlamak ve toplumsal dayanıklılığı arttırmak amacıyla birçok faaliyet yürütüyor.

Engelli Bireyler, Hayatın Her Alanına Aktif Katılım İçin Desteklenecek


Engelli bireylerin yürütülen faaliyetlere gönüllü katılımını sağlayarak yardım süreçlerinde aktif görev almasını hedefleyen Kızılay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Engelsiz Kulüp” projesini başlatarak engelli bireylerin, hayatın her alanına eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarını sağlayacak. Türk Kızılay Sosyal Hizmetler Direktörlüğü ile koordineli olarak yürütülecek olan “Engelsiz Kulüp” projesi, Kızılay’ın Türkiye genelinde bulunan tüm şubelerinde hayata geçirilecek. Şubelerde kurulacak olan Engelsiz Kulüplerin başkanları ile üyeleri ve gönüllüleri de engelli bireylerden oluşturularak engelli bireylerin şubelere üye veya gönüllü olmaları için çalışmalar yürütülecek.

Engelsiz Kulüp üyeleri, Barınma ve Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan vatandaşlara, engelli bireylere ve ailelerine Kızılaycılık eğitimlerinin verilmesini sağlamakla birlikte afetzedeler, yaşlılar, hasta ve hasta yakınları, cezaevinde kalanlar ile yetim ve öksüzler gibi dezavantajlı gruplara yönelik psikososyal destek verilmesini sağlayarak STK’larla işbirliği içerisinde hareket edecek. Sevgi bohçası dağıtımı, hasta bakıcılığı ve yaşlı ziyaretleri gibi faaliyetler de planlayacak olan Kızılay, il ve ilçelerde ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okullara engellilik çerçevesinde bilinçlendirme ve farkındalık eğitimleri düzenleyecek.

Projenin Çalışma Alanı Geniş Bir Yelpazede Yürütülecek


“Engelsiz Kulüp” projesiyle çeşitli faaliyetlerin altına imza atmaya hazırlanan Türk Kızılay; sosyal yardım ve destek faaliyetleri, kan bağışı etkinlikleri, psikososyal destek çalışmaları, engellilere karşı damgalamayla mücadele faaliyetleri, afete hazırlık ve bilinçlendirme çalışmaları, yeşil çevre etkinlikleri, sokak hayvanlarına yönelik faaliyetler ile israfın önlenmesine yönelik çalışmalar başta olmak üzere projeyi geniş bir alanda yürütecek. Çeşitli eğitimler üzerine de faaliyet gösterecek olan Kızılay; sağlıklı yaşam, ilk yardım, Kızılaycılık, temel afet bilinci, gönüllülük, çocuk koruma, ev kazalarından korunma ve bulaşıcı hastalıklardan korunma gibi eğitimler düzenleyerek dezavantajlı grupların hayatın her alanına aktif katılımını sağlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.