Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Davutoğlu Borsa İstanbul-Borsa Konya Gong Töreninde HAVA HAREKATI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ facebook kredi ihracı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı

Endonezya Meclis Başkan’ından TBMM Ziyareti

Endonezya Halkın Danışma Meclisi Başkanı Bambang Soesatyo, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u Meclis'teki makamında ziyaret etti. Şentop ve Soesatyo, başbaşa görüşme sonrasında heyetlerarası görüşmelere katıldı.
Şentop, Türkiye'ye ziyarette bulunan Soesatyo ve beraberindeki heyeti, Başkanlık makamının girişinde karşıladı.

Şentop ve Soesatyo, daha sonra Divan Salonu'nda düzenlenen heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmeye, Türkiye-Endonezya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da katıldı.

TBMM Başkanı Şentop, konuk Meclis Başkanı Soesatyo ve heyetini Meclis'te misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu yıl, TBMM'nin açılışının 100'üncü, Türkiye ile Endonezya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun ise 70'inci yılı olduğuna işaret eden Şentop, 2020'nin hem ikili ilişkiler hem de iki ülkenin tarihi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Endonezya'nın, Türkiye için dost ve kardeş ülke olduğunu belirten Şentop, "Bunu her olay karşısında tekrar görüyoruz. En son İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Türkiye'yi ilk arayan, acımızı ilk paylaşan ülke Endonezya'ydı. Bu bakımdan da teşekkür ediyorum." dedi.

Şentop, Endonezya'yı bölgesel ve küresel refahın, istikrarın ve barışın gelişmesine önemli katkılar yapabilecek bir ortak olarak gördüklerini ifade ederek, ziyaretin Türkiye-Endonezya arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşımaya vesile olacağına inandığını söyledi.

Endonezya Halkın Temsilciler Meclisi Başkanı Soesatyo da "Kardeşim Mustafa Şentop başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum." diyerek başladığı konuşmasında, TBMM'nin kuruluşunun 100. yılını kutladı.

İzmir'de yaşanan deprem nedeniyle Türkiye'ye her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Soesatyo, "Sizlere geçmiş olsun diyerek taziye dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrası toparlanma sürecinin sorunsuz ilerlemesi ve depremden etkilenen insanların hızla iyileşmesi için dua ediyoruz. 2004'te Açe bölgesinde yaşanan deprem ve tsunamide bize ilk el uzatan ülke Türkiye'dir. Yapabileceğimiz ne varsa lütfen söyleyin. Biz de yardımcı olmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Şentop, heyetler arası görüşmenin ardından Endonezya Halkın Temsilciler Meclisi Başkanı Soesatyo ve beraberindeki heyete, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında bombalanan Şeref Holü'ndeki bölümü gezdirdi ve o gece yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Şentop, daha sonra Meclis'te konuk Meclis Başkanı ve beraberindeki heyet onuruna yemek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.