Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Erdoğan: Demek Ki Mossad’la Bu Yönetimin Geçmişi Bir ve Beraberdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Yerel Yönetimi’nin Türkiye’ye rağmen bir adım attığını söyleyerek, “Öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmak bizleri ciddi manada üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor, demek ki Mossad’la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Erzurum İl Danışma Toplantısında konuştu. “Şimdi yeni ve diğerlerinden çok daha önemli bir mücadeleye hazırlanıyoruz” diyen Erdoğan, “Şehitler veriyoruz ama bilesiniz ki bir şehidimiz varsa 10 teröristi de etkisiz hale getiriyoruz. Bire 10 dünyada terörle mücadelenin ölçüsü bire beştir. Ama bunu biz bire 10 olarak hamdolsun gerçekleştiriyoruz. Daha fazla olacak yer ile yeksan olacaklar. Bu topraklarda bunlara hayat hakkı tanımayacağız” şeklinde konuştu.

“AK Parti Kaybederse Tüm Türkiye Kaybeder”

2019 seçimlerine değinen Erdoğan, “Eğer önümüzdeki kritik dönemi ülkemizi bir üst lige yükselterek geride bırakırsak hepimiz kazanacağız, tam tersi bir durum çıkarsa da kaybeden yine hepimiz olacağız. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır. AK Parti kaybederse tüm Türkiye kaybeder. Maalesef ülkemizde AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekiyorsa Türkiye batsın gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar da var. Bunların belki sayıları azdır ama etrafa yaydıkları cürüm sebep oldukları kötü koku çok fazladır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yaptığı bağımsızlık referandumuna ilişkin özetle şunları söyledi:

“PKK’nın Ülkemize Verdiği Zararı Hiçbir Düşman Veremezdi”

“Şehirlerimizi çukurlarla bölmeye teşebbüs eden PKK’nın ülkemize verdiği zararı, dışarıdan gelen hiçbir ordu hiçbir düşman veremezdi. Suriye’nin kuzeyinde oynanana oyunun ülkemizi Ortadoğu coğrafyasından tümüyle tecrit etmenin yanında daha büyük darbeler için kuşatma projesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Kuzey Irak’taki referandum oyununun da aynı projenin bir parçası olduğu çok açıktır. Biz ne Suriye’de ne de Irak’ta ülkemize doğrudan düşmanlık yapmayan saldırmayan hiçbir gruba ve kesime tavır almadık, tam tersine elimizden gelen her türlü yardımı yaptık.

“Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne En Büyük Desteği Biz Verdik”

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne bu ülkeye yapılan ilk müdahaleden beri en büyük desteği Türkiye olarak biz verdik. Yeri geldi canlarını kurtarabilmeleri için yüz binlercesine sınırlarımızı açtık. Tüm kaynaklarının kesildiği anlarda elimizdeki imkanları kendileriyle paylaştık. Yeri geldi maruz kaldıkları haksızlıklara karşı dost olarak gördüğümüz ülkeleri karşımıza alma pahasına yanlarında durduk. Bunların karşılığında onlardan hiçbir şey istemedik.

Tek beklentimiz ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymaları, bize rağmen adımlar atmamaları, Irak’ın toprak bütünlüğüne sahip çıkmalarıydı. Orada Arap kardeşlerimizle, Türkmen kardeşlerimizle bir olsunlar beraber olsunlar kendilerinden hep bunu istedik. Ama yapmadılar. Çünkü bizim devlet ve millet geleneğimizde zor duruma düşene tekme vurma anlayışı yoktur ama bunlar vurdular.

“İsrail Bayraklarıyla Sokakta Dolaşmak Bizleri Ciddi Manada Üzmüştür”

Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz. Ama madem artık şartlar değişmiştir. Bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak Yerel Yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum bu meselenin Kuzey Irak’taki Kürtlerin halklarıyla alakası yoktur. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmak bizleri ciddi manada üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor demek ki Mossad’la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi. Şimdi o da artık bütün ekranlara düştü. Ne yaptığınızın farkında mısınız ya hu? Tek İsrail destekliyor, İsrail’den başka destekleyen var mı? Yok. Mesele Kuzey Irak’taki diğer kesimlerin Arapların, Türkmenlerin, Ezidilerin, Keldanilerin, Süryanilerin haklarıyla ilgilidir.

“Kerkük’ün Tarihinde Siz Yoksunuz”

Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, ‘tartışmalı bölgeler’. Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki ‘Kerkük bizimdir’. Ya hu sen ne diyorsun? Kerkük’ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz.

“İran, Merkezi Yönetim Ve Suriye İle Olumsuz Gelişmelere Hazırız”

Şu anda komşu ülkeler İran, Merkezi Yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere biz hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak Yönetimi’nin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak kendilerine tabi olmayanları baskıyla şiddetle adil ve hukuki olmayan yollarla göçe zorlayarak oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir.

“Bağımsızlık Başka Bir Şeydir Müstekbirlerin Oyuncağı Olmak Bambaşka”

Irak’taki durum kuzeyde parçalanmayı değil tam tersine ülkenin birliğinin, beraberliğinin güçlendirilmesini gerekli kılmaktadır. Irak’ı ve Suriye’yi bölmek için her türlü oyunu sergileyen güçlerin kendi ülkelerinde olağanüstü şartlarda elde edebildikleri birliği güçlendirmek amacıyla nasıl büyük bir gayret gösterdiklerini biliyoruz. Bağımsızlık başka bir şeydir müstekbirlerin oyuncağı olmak bambaşka bir şeydir.

Kuzey Irak’ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize ne Irak'taki Kürt kardeşlerimize ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz. Kuzey Irak Yönetimi’nin Kuzey Irak’taki Kürt kardeşlerimin, Arap, Türkmen kardeşlerimin, Keldani, Süryani, tüm oradaki dostlarımızın özellikle Kuzey Irak Yönetimi’nin bu duygusal kararına evet dememeleri gerekir. Bu rüyadan uyanmaları gerekir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.