Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin erdoğan pele kaç dünya kupası kazandı umut oran zamanında başlamayan filmler şampiyon rekor sınırların ihlali tüik tamer hassan filmleri çin David Dastmalchian

Erdoğan: “FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ Birer Piyondu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Oyun aynı sadece figüranlar farklı. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ, diğer terör örgütleri birer piyondur. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır. Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele etmiş olabiliriz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te giydiği kefen bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi’nin 146’ıncı Yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuştu. Malazgirt Zaferi’nin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  konuşmasına Sultan Alparslan’ın sözleri ile başladı. Erdoğan, “Sultan Alparslan savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde, ‘Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun. Zaferi kazanırsak istikbal bizimdir’ demiştir. Bu zafer bize yeni bir istikbal kazandırdı. Yaklaşık iki asır sonra da Osmanlı çınarı Anadolu'da kök salmaya, 7 iklim, 4 kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı” diye konuştu.

“Anadolu’daki Hikayemiz Burada Başladı”

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her tümseğinin altında bir şehit yatma pahasına da olsa; Türk milleti bağımsızlığından ve namusundan asla vazgeçmedi. Anadolu’daki hikayemizin başladığı yeri, yani şu toprakları asla unutmamalıyız. Tarihi öğrenemeyenler ne yazık ki, onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Malazgirt Zaferi ne yazık ki uzun zaman ihmal edildi. Malazgirt’i devleti yönetenler unutsa da biz o günleri unutmadık. Bugün millet Malazgirt’te, burada. Malazgirt'i atlayıp daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattın. Ne kadar çalışsak az. İnşallah önümüzdeki yıl Malazgirt bir başka olacak. Buranın imarını farklı bir proje ile ele alacağız. Bu törenleri çok daha farklı hale getireceğiz. Siyasi hayatımızın her döneminde milletimizi takip ettik.”
“Biz 80 milyon tek milletiz. Biz, etle kemik, etle tırnak gibi tek milletiz. Tek bayrak. Bayrağımıza eş bayrak asla” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi.  Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok.  Anadolu, Ey Anadolu.  Altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu, geçmişimiz Anadolu. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız Anadolu. 946 yıldır bizimlesin. Bunca yıldır kardeşlerinin hem köprüsü hem umudu oldun. Bugünde devam ediyorsun. Yazık sana ağlamayan şaire, sana titremeyen vicdana. 15 Temmuz'da Türk milleti sana öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı.”

“Bir Kızıl Elma Belirledik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 ve 2053 hedeflerine 2071’de ekleyerek, “Tıpkı 2023 gibi, 2053 gibi; 2071'i de kendimize bir ufuk çizgisi, bir Kızıl Elma olarak belirledik. Malazgirt Savaşı, Anadolu'daki çokluk içinde birlik, çoğulculuk anlayışının en somut tezahürüdür” diye konuştu.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sultan Alparslan 1071'de Anadolu'nun kapılarını milletimize açmıştı. Bizde vizyonumuzla, projelerimizle Anadolu'yu yeniden her anlamda merkez haline getireceğiz.  Bizi bölemeyecekler. Şu anda Cudi'de, Küpeli'de,  Bestler'de… Buraları teröristlere mezar ettik. Dar ettik. Durmayacağız devam edeceğiz.  Terör bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok.  Mehteriyle 16 devlet kurmuş,  bu devlet  ve onun temsilcileriyle bugün buradayız. Devlet Cumhurbaşkanı ile akanlarımızla sizlerle bir aradayız. Devlet ve millet bir olduk. Paralel devletmiş, şuymuş buymuş.  Bizim tek devletimiz var. O da Türkiye Cumhuriyeti Devleti.  29 Mayıs'ta Bizans Surlarında Osmanlı Bayrağı dalgalanmaya başladığında dünya yeni bir çağa adım atmıştı. Çanakkale Zaferi, artık ayağa kalkamaz denen bir milletin yeniden şahlanışı olmuştur. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi gibi görünen ama bizi bu topraklardan söküp atmaya dönük bir hamleyle karşılaştık.”

“FETÖ, PKK, DEAŞ Birer Piyondur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin birer piyon olduğunu vurgulayarak, “Ucu Pensilvanya'ya dayanan bu malum zatla, 15 Temmuz'da milletim onlara ciddi bir fatura ödetti” dedi.

Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle devam etti:
“Bu defa da bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse biz de o gün onlarla mücadele ettik.  Gazi Mustafa Kemal kimlerle mücadele etmişse; biz de onlarla mücadele ettik. Oyun aynı sadece figüranlar farklı. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ birer piyondur. Diğer terör örgütleri birer piyondur. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır. Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele ediyor olabiliriz. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te giydiği kefen bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir. Kefenleri giymeye hazır mıyız? Kefenleri giymiş olan ecdatlarımızın arkasından yürümeye hazır mıyız? Biz de 15 Temmuz gecesi aynı hissiyatta ne dedik; yürüyeceksin; millet yürüyecek arkandan.  O gece çağrımı yaptım, sağ olsun milletim sokağa çıktı. Türkiye artık ayağa kalktı bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz. Türkiye artık ayağa kalktı bunu böyle bilesiniz. Biz ancak rükuda eğiliriz. Çünkü biz sadece Allah’a ibadet eder, O’ndan yardım isteriz. Bizi doğru yola iletecek olan sadece Rabbimiz'dir. Allah’ın yardımıyla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir saldırı yoktur.”
Büyük devlet olmanın kolay olmadığını dile getiren Erdoğan, “Onun için çok çalışacağız” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.