Erdoğan: Kandil’de ve Sincar’daki Sorun Çözülmezse Biz Buraları Yerle Bir Ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye ilişkin sert mesajlar vererek, “Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz. Kandil’deki ve benzer bir yapıya kavuşturulmaya çalışılan Sincar’daki sorunu bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse biz buraları yerle bir ederiz. Bugüne kadar müttefiklik diyerek, stratejik ortaklık diyerek, ittifak ilişkileri diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak'ta ve Suriye'de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da toplu açılış töreninde halka hitap etti. Hakkari, Şırnak, Tunceli ve Diyarbakır’da yürütülen terör operasyonlarına değinen Erdoğan, “Kanlarını yerde koymadık. Dokuz kaybımız oldu iki günde ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik. Bugün aldığım haberler çok daha farklı. Şu anda gerek İHA’larımız, SİHA’larımız ve F16’larımız oradaki operasyonlarına devam ediyorlar, sayı daha da artacak. Çünkü, şehidimizin kanını yerde koymayacağız dedik ve terörle mücadelede bugüne kadar yemedikleri darbenin çok daha fazlasını yiyecekler. Biz tek bir askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucumuzun, vatandaşımızın tırnağını dahi teröristlerin topuna birden değişmeyiz” dedi.

Bugün Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, Kuvvet Komutanlarının hepsinin Hakkari’de, bölgede olduklarını belirten Erdoğan, olaylar nedeniyle bölgeyi dolaştıklarını, her an nerede ne varsa, anında üzerine gidildiğini kaydetti.

“Buraları Yerle Bir Ederiz”

Yüksek teknoloji ürünü araçlarla terörle mücadele yönteminin baştan başa değiştirildiğine dikkat çeken Erdoğan, mücadele nedeniyle terör örgütünün tarihinin en kötü günlerini yaşadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan bir kez daha ilan ediyorum, bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından önemli başka hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye’nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehditlerini sınırlarımız içinde değil bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz. Kandil’deki ve benzer bir yapıya kavuşturulmaya çalışılan Sincar’daki sorunu bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse biz buraları yerle bir ederiz” diye konuştu.

“Bizim İçin Teröristlerin Yanında Olan Herkes Teröristtir”

Nerede bir terör oluşumu varsa onunun başının ezilmesi için havada ve karada her türlü harekatı yapmanın helal olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu örgütün arkasında şu devlet varmış, öteki örgütün arkasında başka devlet varmış, bunların hiçbiri de bizi ilgilendirmiyor. Hiçbir meşru devlet, kendi askerini, personelini teröristlerle bir arada tutmaz. Bizim için teröristlerin yanında olan herkes teröristtir. Atalarımız, ‘Zurnada peşrev olmaz, ne çıkarsa bahtına’ derler. Bugüne kadar müttefiklik diyerek, stratejik ortaklık diyerek, ittifak ilişkileri diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak’ta ve Suriye’de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline.”

“Operasyonlarımızı Her An Diğer Bölgelere Yayabiliriz”

Türkiye’nin sınırları dışındaki bütün terör bataklıklarının kurutulmasında kararlı olunduğunun mesajını veren Erdoğan, “Cerablus-El Bab hattında başarıyla sonuçlandırdığımız, İdlib’de yine başarıyla sürdürdüğümüz operasyonlarımızı her an diğer bölgelere yayabiliriz. Şayet oralarda sakındığı bir şeyler olan varsa şimdiden tedbirini alsın. Sonra darılmaca, küsmece olmasın. Biz bunları söyledik diye biliyorum ki kimi batı ülkelerinden itirazlar yükselecek” ifadelerini kullandı.

Ey Avrupa…”

Başkalarının ne dediğinin değil, Türkiye’nin kendi bekası için neye ihtiyacının önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerine şu ifadelerle seslendi:

“Ey Avrupa sen PKK’ya, PYD’ye FETÖ’ye, DHKP-C’ye, DEAŞ’a destek vermeyi bırak da önce kendilerine daha güvenli bir gelecek kurma hayali ile Avrupa’da kaybolan on binlerce mülteci çocuğun hesabını ver. Sadece Almanya’da 1 Temmuz 2016 tarihine kadar tam 8 bin 991 çocuk kaybolmuştur. Bu çocukların akıbeti bilinmemekle, çoğunun suç şebekelerinin kurbanı olduğu tahmin ediliyor. Kayıp çocuklar konusunda dişe dokunur hiçbir çalışma yapamayanlar terör örgütü yandaşlarının gösterilerini polis korumasına almak suretiyle güya demokrasiye hizmet ediyor.”

"Ekonomiden Sevindirici Haber Almaya Devam Ediyoruz"

Ekonomide sevindirici haberler almaya devam ettiklerini belirten Erdoğan, “Borsamız rekor üzerine rekor giriyor. Dün 113 bini geçerek yeni bir rekor kırdı. İhracatta son 10 yılın rekoru kırıldı. Merkez Bankası’ndaki döviz rezervi de artıyor, yükseliyor. Dünkü rakam 117 milyar dolar seviyesine ulaştı. Kredi kuruluşları atıyorlar. Ben ne diyorum, bu rakamlar siyasi, bırakın o işleri diyorum. Biz güçlüyüz güçlü. Yükseliyoruz biz. İstihdamda sadece bu yıl 1 milyon 300 bine yakın ilave istihdam sağladık" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.