Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Erdoğan: Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs konusunda ABD’ye seslenerek, “ABD’nin Kudüs’ü, İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimleri olduğuna yönelik haberleri üzüntüyle izledik. Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimlerine sert çıktı. Hem ABD’ye hem de İsrail’e, Kudüs mesajı veren Erdoğan, Netanyahu’nun İsrail’de iç hesaplaşmalarını bitiremediğini belirtti. Erdoğan, “Biz kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

“Diplomatik İlişkileri Koparırız

Erdoğan, Kudüs konusunda ABD’ye seslenerek, “ABD’nin Kudüs’ü, İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimleri olduğuna yönelik haberleri üzüntüyle izledik. Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir” dedi. Erdoğan şöyle dedi:

“Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir. Amerika’daki bölgedeki sorunları daha derinleştirecek böyle bir adım atmaması konusunda buradan bir kez daha ikaz ediyoruz. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir adım atamazsınız. ABD’nin başkent Kudüs planı devreye girerse İsrail ile diplomatik ilişkilerimizi koparırız.”

“İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi İstanbul’da Toplanacak”

Erdoğan, İslam İşbirliği Liderler Zirvesini İstanbul’da toplayacaklarını açıklayarak şöyle dedi:

“Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri, zulümler sürerken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması değil, uluslararası hukukun ihlali değil, insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa, hemen 5-10 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesini İstanbul’da toplayacağız. Ve sadece bununla da kalmayacağız. Çok daha önemli etkinliklerle tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.