Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs türkiye yunanistan vakıfbank abd suriye ANTALYA merkez bankası esnaf

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Senden Olsa Olsa Darbecilere Şakşakçı Olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “2016 yılında 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından açılan yollardan bir yerlere saklandı. Neticeyi bekledi, orada da kaybetti. Ne diyor? ‘Cumhurbaşkanı bana haber verseydi, beklerdim’ diyor. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. On binlerce insan hava limanına gelmiş, sormazlar mı ‘Bu adamlar burada niye toplandı?’. Ama tanklar orada -bakın çok enteresan- adamı gidiyor, tanklardaki subaylarla konuşuyor, tanklar çekiliyor, bey efendiye yol açılıyor, ondan sonra Bakırköy Belediye’sine gidip orada kahve yudumlarken bir taraftan da televizyondan o darbe sürecini izliyor. Bu şahıs, demokratlıktan bahsediyor. Senden demokrat olmaz, senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, CHP lideri Kılçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına ilişkin, “Ana muhalefetin başındaki zat, geçtiğimiz günlerde kafasını kaldırdı ve lütuf edip iki hususta görüş beyan etti. Önce erken seçim için ‘Hodri meydan’ dedi. Çok kabadayıdır biliyorsunuz. Ardından da bu çağrıyı ‘Demokrasinin namusunu korumak için yapıyoruz’ dedi. Ne zamandan beri erken seçim demokrasinin namusu oldu? Önce sen bu namus kavramını bir öğren de meydana öyle çık” dedi.

“Müftülere Nikah Kıyma Yetkisi Deyince Anayasa Mahkeme’sine Gidiyorlar”

Muhalefetin müftülere nikah yetkisi verilmesine ilişkin eleştirilerine değinen Erdoğan, “Ağızları açıldığı zaman bizim ahlak değerlerimize tamamen ters özelliklerle ortaya çıkarlar ve ondan sonra ‘Demokrasinin namusu’ der. Eğer demokrasinin namusu diyorsan, tapu kadastro memurlarına hakaret olmasın ama onlara eğer desek ki ‘Nikah kıyma yetkisi veriyoruz’ bunlar evet der. Ama müftülere nikah kıyma yetkisi deyince bunlar Anayasa Mahkeme’sine gidiyorlar. Yolun açık olsun, git bakalım” ifadelerini kullandı.

“Adresi Soruyorlar, ‘Kağıthane’ Diyemiyor, ‘Kağıttepe’ Diyor”

Kılıçdaroğlu’nun erken seçim istemesine karşılık veren Erdoğan, şunları kaydetti:

“Erken seçim diyen bu zatın seçim karnesine şöyle bir bakıyoruz. Karşımıza çıkan manzara ne biliyor musunuz? 2009 yılında İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuş, kaybetmiş. Nasıl oy kullansın, adresi soruyorlar, ‘Kağıthane’ diyemiyor, ‘Kağıttepe’ diyor. Ondan sonra da tabii adresi bilmeyen seçim kartını alabilir mi, alamıyor. Onu da kaybetmiş. 2010 yılında Anayasa değişikliği ile ilgili halk oylamasında ‘Hayır Kampanyası’ yapmış, kendisi oy bile kullanamamış, orada da kaybetmiş. 2011 yılında milletvekili seçimine girdi, gene kaybetti. 2013 yılında emniyet yargı darbe girişimine her türlü desteği verdi, yine kaybetti. 2014 yılında önce mahalli idareler seçimine, sonra cumhurbaşkanlığı seçimine girmiş, ikisinde de kaybetmiş. 2015 yılında iki ayrı genel seçimine girdi, yine ikisinde de kaybetti.

“Senden Olsa Olsa Darbecilere Şakşakçı Olur”

2016 yılında 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından açılan yollardan bir yerlere saklandı. Neticeyi bekledi, orada da kaybetti. Ne diyor? ‘Cumhurbaşkanı bana haber verseydi, beklerdim’ diyor. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. On binlerce insan hava limanına gelmiş, sormazlar mı ‘Bu adamlar burada niye toplandı?’. Ama tanklar orada -bakın çok enteresan- adamı gidiyor, tanklardaki subaylarla konuşuyor, tanklar çekiliyor, bey efendiye yol açılıyor, ondan sonra Bakırköy Belediye’sine gidip orada kahve yudumlarken bir taraftan da televizyondan o darbe sürecini izliyor. Bu şahıs, demokratlıktan bahsediyor. Senden demokrat olmaz, senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur.”

“Bu Zatın Durumu Komedinin De Ötesinde”

Kılıçdaroğlu’nun bu yılki anayasa değişikliğinde de kaybettiğini belirten Erdoğan, “Derler ki ‘Tarihte bir şey iki defa gerçekleşirse, ilki trajedidir, ikincisi komedidir’. Şimdi bu zat, tam on defa aynı akıbeti yaşamış, yani kaybetmiş. Konyalıların deyimi ile ‘hep kösülmüş’. Dolayısıyla bu zatın durumu, komedinin de ötesinde. Fıkra diye anlatsanız, insanlar gülmekten kırılır. Başarısızlık abidesi olarak dikseniz, ziyaretçi rekoru kırar. Karşımızda o derece absürt bir portre var. Biliyorum ki sizler bu durumu ikrah ederek takip ediyorsunuz. Ama maalesef bu zatın taşıdığı unvan sebebiyle arada bir de olsa söylediklerine cevap vermek icap ediyor” şeklinde konuştu.

“Desek Ki ‘Hadi Seçime Gidelim’ Kaçacak Delik Arar”

Seçimlerin vaktinde yapılması prensibini, istikrar ve güven ortamının muhafaza edilmesinin gereği olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Sene Kasım 2002, o günden bugüne ‘Türkiye’de artık seçimler bir istikrar zeminine oturacak’ dedik ve ‘Yerel, genel bütün seçimleri zamanında yapacağız’ dedik. Yaptık mı? Yaptık. Hepsini zamanında yaptık. Benim vatandaşım bilecek ki seçim şu senenin şu ayında yapılacaktır. Asıl demokrasi budur. Ama geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin her kritik döneminde halk oylamasına giden de yine biz olduk. Tabii sırtında yumurta küfesi taşımayan, ülkesine ve milletine karşı hiçbir sorumluluk hissetmeyen bu zatın aklına geldikçe erken seçim demesinin sadece laftan ibaret olduğunu gayet iyi biliyoruz. Hatta bu zat şunu da söyledi: ‘Yüzde kırkın altına düşersem, çekileceğim’ dedi. Çekildi mi? Akşam başka, sabah başka. Şimdi biz desek ki ‘Hadi seçime gidelim’, inanın bana kaçacak delik arar. Yarın yalnız bu lafımın üzerinden hemen bir şeyler söylemeye başlar, söylesin.

“Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz”

Halbuki biz ülkemizin ve milletimizin huzuru ve güveni, ekonomimizin gelişmesi ve büyümesi için orta ve uzun vadeli planlar yapabilecek şekilde önümüzü görmeye ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. Türkiye, 2014 ve 2015’te ikişer seçim yaşadı. 2016’ta tarihinin en büyük seçimini yaparak, istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. 2017’de yönetim sistemini değiştirmek için sandığa gitti. Artık bir süre milletimizi ve piyasalarımızı dinlendirmemiz gerek. Mahalli idareler seçimini erken yapınca ana muhalefet partisi, tüm belediyeleri silip süpüreceğini mi sanıyor? Öyle bir ümitlerinin olmadığı gayet ortada. Milletvekili seçimini erken yapınca bu parti mecliste çoğunluğu mu elde edecek? Bu konuda da en küçük bir emare olmadığını kendileri de çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup ülkeyi mi yönetecek. Temenni ederim ki aday olur. Elbette de her gönülde bir aslan yatar. Ama bu, ana muhalefetin başındaki zat için hayallerine dahi sığmayacak kadar büyüklükte bir aslan olur. Öyleyse bu çağrının anlamı ne? İnanın bana hiçbir anlamı yok. Aklına gelmiş, öylesine söylemiş işte. Atalarımız ‘Yenilen pehlivan güreşe doymaz’ der. Bunların da sırtı minderden kalkmadığı halde şimdi çıkıp erken seçimden bahsediyorlar. Ömründe sorumluluk üstelenmemiş, SSK gibi kendisine emanet edilen bir kurumu dahi batırmış bu kişiden mantıklı davranışlar beklemek, her halde eşyanın tabiatına aykırı olur. Anadolu’da bu tip insanları maruz görürler, ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin kale almazlar. Biz de kendisine böyle davranmak istiyoruz. Fakat rahat durmuyor. Konyalıların deyimiyle ‘Bıdırdayıp duruyor’.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.