Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Feyzioğlu: “Mesleki Dayanışmayı Korumak Ve Geliştirmek Görevimizdir”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB’nin yer tesbitinden, satın alınmasına, projenin çizilmesinden uygulanmasına ve mobilyalarına kadar baştan sona üstlendiği  Aksaray Barosu İdari ve Sosyal Hizmet Binası açılış törenine katıldı. “Bugün gerçekten bahtiyarım” diyen Feyzioğlu, “Bu mesleki dayanışmayı baş tacı edip korumak ve geliştirmek yükümlülüğü bize bu sistemi emanet edenlere namus borcumuzdur ve bu sistemi devralacak olanlara da sözümüzdür.” diye konuştu.



Aksaray Barosu İdari ve Sosyal Hizmet Binası açılış törenine Aksaray Belediye Başkanı, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı, Aksaray Barosu Başkanı, baro başkanları, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sabri Erdal Güngör, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.
TBB öz kaynaklarından ayırıp yaptı


Feyzioğlu, açılış konuşmasında, “Türkiye Barolar Birliğinin öz kaynaklarından ayırıp yaptığı, bugüne getirdiği bu hizmet binasının açılışına hoş geldiniz” dedi. Hizmet binalarının Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu‘nun bütçe imkânlarına göre yapıldığını ve avukatlara hizmet amaçlı olmak üzere barolara tahsis edildiğini kaydeden Feyzioğl  bugünlere nasıl gelindiğini anlattı.

Bugün gerçekten bahtiyarım

Sonunda çok güzel bir iş çıktığını belirtirken Belediye Başkanı’na da teşekkür eden Feyzioğlu, “Bugün gerçekten bahtiyarım. Bu bir gurur vesilesi" dedi.


Tek bir imza ile 9 yılda 200 bin yatarak tedavi


Feyzioğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kapsamında yapıyoruz bu hizmetlerimizi.
Sanmayın ki SYDF kapsamında biz sadece inşaat yapıyoruz.  Bu SYDF kapsamında yaptığımız işlerin en küçük kısmıdır. Bugün 140 bin meslektaşımız, onların eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları yatarak tedavide şükürler olsun Türkiye'de değil, dünyada emsali olmayan bir sağlık güvencesi altındadır. Türkiye Barolar Birliği’nin sağlık güvencesi altındadır. Bir tek imza ile yatarak tedavi sağlama imkânına şükürler olsun kavuştuk. Bugün geldiğimiz sayıyı size söyleyeyim. Sağlık yardımına başladığımız son 9 yılda 200 bine yakın meslektaşımız tabi ki bazıları birden çok defa yatarak sistemimizin güvencesi altında tedavi imkânına kavuşmuşlardır.  Ceplerinden 1 lira çıkmaksızın. 50'nin üzerinde öksüz yetimimize de şükürler olsun meslektaşlarımız dayanışmayla SYDF’de bakmaktadır.  Deprem olur koşarız, afet olur koşarız, İzmir yıkıldı koştuk, Elazığ yıkıldı koştuk. İşte böyle bir mesleki dayanışma. Bu mesleki dayanışmanın değerini, çok değerli meslektaşlarım çok değerli baro başkanlarımız her şeyin üzerinde tutma yükümlülüğümüz vardır. Bu mesleki dayanışmayı baş tacı edip korumak ve geliştirmek yükümlülüğü bize bu sistemi emanet edenlere namus borcumuzdur ve bu sistemi devralacak olanlara da sözümüzdür. Hepinize bir kez daha Türkiye Barolar Birliği’nin yapıp gönül rahatlığıyla Aksaray Baromuza meslektaşlara hizmet için tahsis ettiği idari ve sosyal tesisimizin açılışına geldiğiniz için teşekkürlerimizi arz ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.