Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Gül: Halkımızın Görmek İstediği Bir Manzaraydı

Önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 11 Temmuz Askeri Darbe girişimi sırasında Meclis’te yaşananları değerlendirirken, “O gece iktidar muhalefet tüm partilerimiz yan yanaydı. Birlikte demokrasi mücadelesi verildi. Bu halkımızın özlediği görmek istediği bir manzaraydı” ifadesini kullandı.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Meclis’i ziyaret etti. Genel Kurul görüşmeleri devam ederken, oturuma ara veren İsmail Kahraman Gül’ü şeref kapısında karşıladı. Genel Kurul arasında Gül ile  görüşmeye TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP adına Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP adına ise Meclis Başkanvekili Pervin Buldan katıldı.

Yaklaşık yarım saat görüşmenin ardından 11. Cumhurbaşkanı Gül kısa bir açıklama yaptı. Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Abdullah Gül, "O gece Meclis Başkanımızın Başkanlığında iktidar muhalefet herkes aynı yerdeydi. TBMM çatısı altında tüm siyasi partilerimiz demokrasi için yan yanaydı. Türkiye’nin özlediği manzaraydı" dedi.

Gül açıklamalarına, "Türkiye’ye en kısa zamanda normal günler gelecektir. İçerde hep beraber olduk.  Bundan büyük bir memnuniyet duydum. Milletimiz siyaset. Türkiye’nin özlediği manzara o gece gösterildi. Şimdiki görüşmede de hep beraber  olduk. Türkiye bu acı günleri geride bırakacaktır. Herkes elinden geleni yapıyor. Bugünleri hep birlikte atlatacağız” ifadeleriyle devam etti.

Gül, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı’nı da ziyaret edeceğini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.