Gündemde Bugün - 29 Haziran 2016 Çarşamba
BAŞBAKAN YILDIRIM İSTANBUL'DA
-İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısının ardından gelişmeleri takip etmek için İstanbul'a hareket etti.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ TERÖR SALDIRISI
-İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
 
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ANKARA'DA
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Merkez Yürütme Kurulu parti genel merkezinde toplanacak.  (Saat: 11.00)

HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ İSTANBUL'DA
-HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği iftara katılacak
 
TBMM GENEL KURULU
-Genel Kurul’da, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 14.00)
 
KOMİSYONLAR TOPLANIYOR
-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu bünyesinde, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Konulu Alt Komisyon toplanıyor. (Saat: 10.00)
-TBMM Dilekçe Alt Komisyonu, kamuda çalışan engelli ya da engelli yakını bulunan işçilerin yer değiştirme ve yıllık izinlerini istedikleri tarihlerinde kullanabilmeleri talebini içeren dilekçeleri görüşüyor. (Saat: 10.30)
-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu, Türkiye'de engelli haritasının çıkarılmasına yönelik çalışmanın hayata geçirilmesi için yol haritasının belirlenmesi gündemiyle toplanıyor. (Saat: 14.30)
 
BAKAN EROĞLU KASTAMONU'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği, belediye başkanlığını ve partisinin il başkanlığını ziyaret ediyor, toplu temel atma, sertifika dağıtımı programına katılıyor ve vatandaşlarla düzenlenen iftara katılıyor. (Saat: 16.45-17.45-18.30-19.00)

BAKAN ALBAYRAK PEKİN'DE
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin'de başlayacak G20 Enerji Bakanları Toplantısı'na katılacak.

BAKAN ELVAN ANKARA'DA
-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Birlikte Konyayız" iftar programına katılacak. İftar programında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da yer alacak. (Saat: 20.30)

BAKAN AVCI İSTANBUL'DA
-Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni"ne katılacak. (Saat:19.00)

BAKAN ÖZHASEKİ ŞIRNAK'TA
- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak ve Cizre'de incelemelerde bulunacak. 
 
TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
-Meclis'te, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30/11.00/11.30/12.00/12.30/13.00/13.30/14.00/14.30/15.00/15.30)
 
DÜNYA-DİPLOMASİ
-AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Manfred Weber, AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides ve AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile ayrı ayrı görüşecek.
-Türkiye ile İsrail arasında sağlanan mutabakat ile ilgili gelişmeler izleniyor.
-Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek.
-Suriye’deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.
 
EKONOMİ
-Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılı Haziran ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)
-Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 yılına ilişkin Sinema ve Tiyatro İstatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

KÜLTÜR-SANAT
-Prof Dr. Mustafa Fayda, Diyanet Vakfınca Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"nin konuğu olacak. (Saat: 18.00)
-Yüzde 90 engelli Onur Ustaoğlu'nun kaleme aldığı ve gelirinin tamamı ZİÇEV'e bağışlanacak olan, ünlülerin görme engelliler için seslendirdiği "Hey Biz de Buradayız" kitabının imza günü Metroport'ta yapılacak. (Saat: 15.00)
-Geleneksel mevlevi sufi müziği ustası, neyzen Kudsi Ergüner, doğu ve batı kültürü doğaçlamalarıyla hazırladığı "Islam Blues" projesiyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak. (Saat:21.30)

GÜNCEL
-Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve MESS Eğitim Vakfı (MEV) arasında Sektör-Okul-İşletme İşbirliğinin Geliştirilmesine ilişkin protokolün imza törenine katılıyor. (Saat: 13.00)

SPOR
-Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarına İngiltere'de devam edilecek.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.