Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Gündemde Bugün - 3 Mart 2016

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde tarafından Konakri Havalimanı'nda resmi törenle karşılanacak.

 
- Erdoğan'a, "Grand Croix" şeref madalyası takdim edilmesinin ardından iki lider baş başa görüşecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- İş forumuna katılacak Erdoğan, Batı Afrika temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye hareket edecek.

(Konakri) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Davutoğlu, TBMM çalışmalarına katılacak.

(Ankara /12.00/13.00/15.00/15.20/16.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de bazı incelemelerde bulunacak, partisinin il yöneticileriyle toplantıda bir araya gelecek, muhtarlar ve fındık üreticileriyle buluşacak.

(Düzce/11.45-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ABD'de, düşünce kuruluşu Alman Marshall Fonunun merkezinde konferans verecek.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, KADEM 2.Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kadın ve Yoksulluk Kongresi'nin açılış töreninde yer alacak, Esenler Belediye Başkanlığı Dede Torun Yaşam Merkezi ve Sosyal Hizmetler Binası açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Muhabirleri Derneğinde sohbet toplantısı gerçekleştirecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Zirvesi"ne katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 6. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın açılış törenine katılacak

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Genel Kurulunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi aleyhine açılmış olan Katar adına casusluk davasının duruşması takip edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Körfez İşbirliği Konseyi'nin Lübnan'daki Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesinin ardındanSuudi Arabistan ve Hizbullah arasında artan gerilimin bölgesel yansımaları takip ediliyor.

(Beyrut/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini duyuracak.

(Ankara /14.30)

2- TÜİK, şubat ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretim Akademik Arama Sistemi" tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'na Congresium Ankara'da eleme müsabakalarıyla devam edilecek.

(Ankara/09.15) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta maçlarında Anadolu Efes, evinde Rusya'nın Lokomotiv Kuban, Darüşşafaka Doğuş ise deplasmanda Hırvatistan'ın Cedevita takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/21.45/Zagreb/20.00) (Fotoğraflı)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçlarında Fenerbahçe-Amed Sportif Faaliyetler, Torku Konyaspor-Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.15/Konya/20.45) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş maçında Halkbank, deplasmanda İtalya temsilcisi DHL Modena ile karşılaşacak.

(Modena/21.30)

5- Basketbol Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası yarı final turunda, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi ve Basketbolu Geliştirenler Derneği-Galatasaray karşılaşmaları yapılacak.

(Kayseri/17.30/19.45) (Fotoğraflı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.