Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli

Gündemde Bugün - 5 Mart 2016

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'da bazı temaslarda bulunacak.

(Tahran) 

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, 'Türkiye'nin Geleceği İçin Büyük Buluşma' çağrısı yapacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, olası afet ve acil durumlarda devreye sokulan İstanbul Afet Müdahale Planı'nın masabaşı tatbikat programına katılacak.

(İstanbul/10.00) 

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adel Kalemcilik Fabrikası açılışına katılacak, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı Ödül Töreni'ne iştirak edecek, Türkiye Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.

(Kocaeli/13.00/İstanbul/17.30/19.30) 

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı siyasi parti ve kurumların yetkilileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/14.00) 

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 12. Dönem Açılış Töreni'ne katılacak.

(Ankara/12.30)

5-TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri, Çevre ile Milli Eğitim bakanlıkları ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) 

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) 

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) 

4- İsrail ile Filistinliler arsında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) 

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

6- ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk basın toplantısı yapacak.

(Bağdat) 

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde, "Mucize Kitabın Muhteşem Hattı: Kufi" sergisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/12.30) 

SPOR

1- Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'na Congresium Ankara'da devam edilecek.

(Ankara/09.30) 

2- Teniste Davis Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta Türkiye ile Bulgaristan arasındaki müsabakalar Ankara Tenis Kulübünde sürüyor.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbolda Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde karşılaşacak.

(Kayseri/16.00) 

4- Hentbolda Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu 14. ve son hafta maçında Beşiktaş Mogaz, deplasmanda Slovenya'nın Celje Pivovarna Lasko takımıyla karşılaşacak.

(Celje/19.00) (Fotoğraflı)

5- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftaya, Kayserispor-Gençlerbirliği, Bursaspor-Çaykur Rizespor, Osmanlıspor-Gaziantepspor maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/13.30/Bursa/16.00/Ankara/19.00) 

6- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 20. hafta, Beşiktaş Sompo Japan-Trabzonspor Medical Park, Demir İnşaat Büyükçekmece-Royal Halı Gaziantep, Türk Telekom-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray Odeabank-Muratbey Uşak Sportif maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/16.00/17.00/19.00/Ankara/18.00) 

7- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 19. hafta maçları yapılacak.

8- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 19. haftanın ilk maçında Merzifon Belediyespor ile Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor karşılaşacak.

(Amasya/13.00) 

9- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 22. hafta erteleme maçında Sivas Belediyespor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Sivas/13.00) 

10- PTT 1. Lig'de 24. haftaya, Denizlispor-Şanlıurfaspor, Göztepe-Alima Yeni Malatyaspor, Multigroup Alanyaspor-Karşıyaka müsabakalarıyla devam edilecek.

(Denizli/13.30/İzmir/16.00/Antalya/18.30) 

11- Spor Toto 2. Lig'de 25. hafta, Beyaz Grup'ta yapılacak Alpedo Kahramanmaraşspor-Bandırmaspor, Anadolu Üsküdar 1908-Konya Anadolu Selçukspor maçlarıyla başlayacak.

(Kahramanmaraş/13.00/İstanbul/13.30) 

- Spor Toto 3. Lig'de 29. haftanın perdesi 2 maçla açılacak.

12- Atletizmde Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonası Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda başlayacak.

(İstanbul/12.00) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.