Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Hava Sıcaklığı 6-12 Derece Azalacak

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte yarın hava sıcaklığı 6-12 derece azalacak.

Ankara Valiliği’nin meteorolojik verilere dayanarak yaptığı uyarıda, Türkiye’nin Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemleri ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğini belirtti.

Uyarıya göre, İç Anadolu bölgesinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları, yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede 6-12 azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek. Bugün İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi, yarın ise bölgenin tamamında yağış olması bekleniyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK

Soğuk ve yağışlı havanın cuma günü İç Anadolu bölgesini terk edeceği, aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı, yeni haftada sıcaklığın bölge genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. 

Öte yandan Ankara Valiliği vatandaşları, görülmesi beklenen ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgârın, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yükseklerinde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak meteorolojik uyarıların takip edilmesi yönünde uyardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.