Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Pandemi yunanistan esnaf Akşener

HAVELSAN’dan O İddialara Yanıt

HAVELSAN, 15 Temmuz gecesi bir çalışanlarının TRT baskını sırasında orada olduğuna ilişkin çıkan haberlere yönelik açıklama yaparak, “Bu durum karşısında bahsi geçen haber gerçeklerle bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

HAVELSAN’dan yapılan açıklamada, bugün bazı basın ve yayın organlarında yer alan “TRT’yi HAVELSAN Mühendisi Basmış” başlıklı haber içeriğinde “HAVELSAN yönetimi ise hiçbir neden yokken Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Onur Demircan'ın istifasını hiçbir işlem yapmadan kabul etti. Daha sonra ise TRT baskınına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. Yönetimin, görüntülerdeki yeşil tişörtlü şahıs olan Demircan ile ilgili savcılığı da hiçbir bildirimde ve ihbarda bulunmadığı öğrenildi” ifadelerine yer verildiği hatırlatıldı.
Haber içeriğinin kamuoyunu yanıltıcı yanlış ifadeler içerdiği belirtilen açıklamada, HAVELSAN Yönetiminin hedef gösterilerek töhmet altında bırakıldığı kaydedildi. Habere konu olan Onur Demircan’ın, darbe girişimi öncesinde 15 Temmuz 2016-29 Temmuz 2016 tarihleri arasını kapsayacak şekilde prosedürlere uygun olarak yasadan doğan yıllık izin hakkını kullandığı ifade edilirken, daha sonra iş başı yapacağı tarih olan 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü ıslak imzalı istifa dilekçesi ve üzerine zimmetli kimlik kartlarını bir yakını vasıtasıyla HAVELSAN’a gönderdiği belirtildi. Bugün çıkan haberde yer aldığının aksine, mevzuat gereğince istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğu, bu beyan işverene ulaşır ulaşmaz hukuki sonuçlarını doğurduğu kaydedilirken, istifanın işleme alınmasının işverenin kabulüne ya da takdirine bağlı olmadığının altı çizildi.

HAVELSAN, açıklamasına şöyle devam etti:

“Şirketimiz, Onur Demircan’ın 15 Temmuz tarihli hain darbe girişiminde teröristler ile birlikte hareket ettiğini ve TRT binasında bulunduğu tüm Türkiye ile birlikte 17 Ağustos 2016 tarihinde televizyonlarda yayınlanan görüntüler ile öğrenmiştir. Görüntülerin yayınlandığı haberlerde şahsın kimliğinin belirlenemediği belirtilmiş ve bunun üzerine Şirketimiz Yönetimi derhal Emniyet Genel Müdürlüğü’ne şahsın kimliğini bildirerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep etmiştir. Şahıs ile ilgili haberler, Şirketimizden istifa ettikten sonra çıkmış olmasına rağmen HAVELSAN Yönetimi duyarlı davranarak yetkilileri derhal bilgilendirmiştir.

HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi Tic. AŞ. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına ait bir Şirket olup her zaman Türkiye’nin çıkarlarına hizmet etmiş ve her türlü ihanete karşı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanında olmuştur ve bu duruşunu da her zaman koruyacaktır. Bu durum karşısında bahsi geçen haber gerçeklerle bağdaşmamaktadır.”
 
 

Anahtar Kelimeler:
HAVELSAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.