İçişleri Bakanlığı: Şehit Ve Yaralılarımızın Kanı Yerde Kalmadı

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı, 22 Ağustos 2017 tarihinde Van’ın Gürpınar İlçesinde ölü olarak ele geçirilen teröristlere ait parmak izlerinin kriminal incelemesi sonucunda, Şırnak ve Van’da toplam 12 el yapımı patlayıcı saldırısının failleri olduklarının tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, “Bu saldırılarda şehit olan 2 ve yaralanan 5 güvenlik görevlimizin faillerine ulaşılarak şehit ve yaralılarımızın kanı yerde kalmamıştır” dedi.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde terör örgütleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca bin 323 operasyon gerçekleştirildi, terör örgütlerine yardım ve yataklık iddiası ile 923 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 67 kişinin DEAŞ terör örgütü, 699 kişi FETÖ/PDY terör örgütü, 153 kişinin PKK/KCK ve 4 kişinin de sol terör örgütü ile irtibatlı olduğu belirtildi. Operasyonlarda ayrıca 3 bin 65’i uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından, 74’ü düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 62 kişi de gözaltına alındı.

EYP SALDIRISININ FAİLLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yurt genelinde yürütülen bu operasyonlarda, son bir haftada 2’si, ölü 2’si sağ, 3’ü teslim toplam 7 terörist etkisiz hale getirildi. Yürütülen operasyonlar sonucunda, 9 ilde 22 sığınak, kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda ayrıca 8’i ağır ve uzun namlulu toplam 15 silah, 728 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 11 el bombası, bin 218 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi. Ayrıca 34 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı, 22 Ağustos 2017 tarihinde Van’ın Gürpınar İlçesinde ölü olarak ele geçirilen teröristlere ait parmak izlerinin kriminal incelemesi sonucunda, Şırnak ve Van’da toplam 12 el yapımı patlayıcı saldırısının failleri olduklarının tespit edildiğini açıkladı. Bakanlık, “Bu saldırılarda şehit olan 2 ve yaralanan 5 güvenlik görevlimizin faiilerinene ulaşılarak şehit ve yaralılarımızın kanı yerde kalmamıştır” dedi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 77 ilde gerçekleştirilen 2 bin 215 operasyonda da piyasa değeri 14 milyon 761 bin 930 TL olan, 2 bin 220 kilogram esrar, 78 kilogram eroin, 5.66 kilogram kokain, 2 kilogram afyon, 7.43 kilogram metamfetamin, 8 bin 883 uyuşturucu hap, 66 adet kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ayrıca piyasa değeri 7 milyon 669 bin 501 TL olan, 935 bin 648 adet kaçak sigara, 223 bin 993 litre akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 65 kişi gözaltına alındı. Sokak satıcılarına yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında ise 35 ilde 298 şüpheli gözaltına alındı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren” 715 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı ve tespit edilen 172 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

ASAYİŞ VE TRAFİK UYGULAMALARI

“Terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi, genel güvenlik ve genel sağlık açısından risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi, yakalanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele” noktasında da, yurt genelinde rezidans, apart daire ve stüdyo evler şeklinde otel gibi kullanılan günübirlik evlere yönelik eş zamanlı olarak 4 bin 351 personelin katılımı ile “Günübirlik Kiralanan Evlerin Denetlenmesi-2” uygulaması yapıldı. Bu denetlemelerde 10 bin 419 ev kontrol edildi, 133 aranan şahıs yakalandı, kayıt dışı olarak tespit edilen 2 bin 448 eve cezai işlem uygulandı.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE

Operasyolar kapsamında, 507’i denizlerde olmak üzere 2 bin 184 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 74 organizatör de yakalanarak gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.