Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

İzleyenler Şok Geçirdi: “Aşı Olmadım, Kobay Olmak İstemiyorum”

ANKARA(ANKA) - Aşı olmayı reddedenler kervanına Atatürkçü ve ilerici kesimden ünlü bir akademisyenin de katılması şaşkınlık yarattı.



Geçtiğimiz günlerde bir açık oturuma katılan televizyon ve bilim dünyasının önemli bir isminin "Aşı olmadım, olmayı düşünmüyorum, kobay olmak istemiyorum" şeklindeki açıklamaları açık oturuma katılan diğer kişiler ve tv karşısındaki izleyicilerin kısa süreli şok yaşamasına neden oldu.

BBN (Birlik Beraberlik Noktası) adlı yeni televizyon kanalında Ceviz Kabuğu adlı programı sunan Hulki Cevizoğlu aşı konusu gündeme gelince izleyicilere küçük dillerini yutturacak açıklamalarda bulundu.

Cevizoğlu Sinovac aşısından bahsedilirken program konuğu Prof. Dr. Özcan Yeniçeri'nin "Siz aşı oldunuz mu?" sorusu üzerine şöyle dedi:

"Ben Sinovac aşısı olmadım. Ben şöyle... Başlangıçta -hani hep konuşuluyordu ya- hangi aşı olursa olsun hemen 'gönüllüyüm, ben aşı olurum' diyordum. Ancak şimdi bu gördüğüm aşı politikaları nedeniyle aşı olmayı düşünmüyorum. Ama tedbirlere çok sıkı dikkat ediyorum, insanlarla temasım az, kamusal işleri yapıyorum, kendimi çok iyi korumaya çalışıyorum, ama bu tabi kendinizi ne kadar korursanız gene bulaşabilir."

Şoku atlatan katılımcı Prof.Dr.Özcan Yeniçeri, Cevizoğlu'nun "Siz aşı oldunuz mu?" karşı sorusuna "Hem Biontech, hem Sinovac oldum. Bundan sonra da dört beş gerekirse olurum. Bir doktora sordum 'Ölmekten iyidir' dedi" karşılığını verdi.

Cevizoğlu'nun buna karşılığı "Olursunuz bu girişte 9, 10 aşı olursunuz" oldu.

Hulki Cevizoğlu, aşı konusunda "Her kafadan bir ses çıkmasının" insanların bir yerde kafa karışıklığına haklı olarak yol açtığını belirterek, "O yüzden bir karar verilsin" dedi.

Bu arada Mehmet Akif Ersoy'dan (Şair olan) miras "Sebilürreşat" dergisinin GYY Fatih Bayhan'ın "Böylece Hulki Bey'in aşı karşıtı olduğunu öğrendik" sözleri üzerine Dr. Hulki Cevizoğlu şunları söyledi:

"Ben aşı karşıtı değilim, aşı politikaları karşıtıyım, kendimin denek ya da kobay olarak kullanılmasına üstelik de irade dışı kullanılmasına karşı duran bir özneyim ben, dik duran, bilinçli bir özneyim. İsteyen aşısını olabilir... Aşı zaten fayda etse tekrar tekrar olunmaz. Tekrara dayanmaz."

Hulki Cevizoğlu, toplumda yaygın olan; "Aşıyla vücuda mikro gizli kamera, robot, çip, domuz eti, domuz kanı, mikro GSM kartı şırınga edildiği" gibi komplo teorilerine karşı olduğunu "Ben komplo teorisyeni değilim, zaten bilim insanı olarak olmam. Ama her ülkeye göre ayrı aşı olmasının açıklanmasını istiyoruz. Kimseden alamadık bu açıklamayı" sözleriyle açıkladı.

Cevizoğlu tavrını "Aşı karşıtlığı, aşı kararsızlığı ve aşı politikaları karşıtlığı üç ayrı kavram" sözleriyle bilimsel açıdan açıklamaya çalıştı.

Doktorasını sosyoloji alanında yapan gazeteci Hulki Cevizoğlu bir dönem "Bilim" adlı bir dergi yayınlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.