Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ankara abd Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti EMİNE ERDOĞAN

Kızılay Tüm İmkanlarıyla Seferber Oldu

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından Kızılay, Sinop, Bartın ve Kastamonu’da 684 afet uzmanı ve gönüllüsü ile yardım çalışmalarını sürdürüyor. Selden etkilenen vatandaşlara gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapan Kızılay, psiko sosyal destek çalışmalarını da yürütüyor.

  • Kızılay şimdiye kadar 66.000’den fazla kişiye insani yardım ulaştırdı.
  • Çalışmalarını 398 profesyonel afet uzmanı, 286 gönüllü sürdürüyor.
  • 2 mobil mutfak, 9 ikram aracı ve 47 operasyon aracı bölgede destek vermeye devam ediyor.
  • 42.000’den fazla kişiye sıcak yemek dağıtıldı, 23.000’den fazla kumanya ile beslenme hizmeti verdi. Su ve ikramlık malzeme dağıtımları devam ediyor.

Kızılay’ın psiko sosyal destek ekipleri sahada 

Meydana gelen afetin büyüklüğü sebebiyle bölge halkı büyük bir travma ile karşı karşıya. Özellikle çocuklar bu travmadan en fazla etkilenen kırılgan grubu oluşturuyor. Kızılay’ın psiko sosyal destek ekipleri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri ile koordine bir şekilde sahada afetzedelere destek veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.