Kızılay’dan Savaş Mağduru Küçük Halid’e Şefkat Eli

Suriye’de savaştan kaçarak sığındıkları çadır kentte soba patlaması sonucu vücudunun büyük bir bölümü yanan 6 yaşındaki Halid Hamo isimli çocuğun tedavi süreci Kızılay ekiplerinin durumu fark etmesiyle başlatıldı.


6 yaşındaki Halid Hamo, annesi ve 2 kız kardeşi Humus’a bağlı Hule ilçesinde yaşıyorlardı. Suriye’de süren savaş nedeniyle 2017 yılında göç ederek Kefer Naha bölgesinde bulunan çadır kente yerleştiler. Kalmak zorunda oldukları çadırkentte yaklaşık 1,5 yıl önce gerçekleşen soba patlaması sonucunda ailenin erkek çocuğu Halid Hamo’nun vücudunun büyük bir bölümü yandı ve ilk tedavisi Sınır Tanımayan Doktorlar Derneği tarafından yapıldı.

Kızılay ekipleri durumu paylaştı

Kızılay ekipleri Suriye’de yürütülen faaliyetler kapsamında geçtiğimiz günlerde aileyi ziyaret etti. Bu ziyarette daha önce yapılan tedavinin olumlu sonuçlanmadığı görüldü. Halid Hamo’nun bilgi ve görüntüleri Kızılay Alan Koordinatörlüğü tarafından Çobanbey Devlet Hastanesi yetkilileri ile paylaşıldı. Yapılan araştırma ve tetkikler neticesinde küçük Halit’in tedavisinin Suriye’de mümkün olmadığı görüldü. Suriye’deki mülteci kampından alınarak Türk Kızılay tarafından Azez’de bulunan Vatan Hastanesi’ne getirilen Halit, Suriye’den de Türkiye’ye getirildi.

Halid Hamo’nun tedavisi Kayseri Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Anabilimdalı’nda gerçekleştirilecek. Tedavi masrafları ise Darülaceze’den emekli bağışçı Mahmut Murt tarafından karşılanacak ve süreç Türk Kızılay Kayseri Toplum Merkezi tarafından takip edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.