Öne Çıkanlar terörist Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Koronavirüs suriye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türkiye yunanistan abd vakıfbank milli eğitim bakanlığı ANTALYA

“Kudüs Davasından, Filistinlilerin Haklarını Savunmaktan Asla Vazgeçmeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Birinci Sosyal Gelişim Bakanları Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Bedeli ne olursa olsun, Hakk’ın, hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz. Kudüs davasından, Filistinlilerin haklarını savunmaktan ve tüm mazlumlarla dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Birinci Sosyal Gelişim Bakanları Konferansı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

İslam medeniyetini hak ettiği yere çıkarmanın sorumluluğunun Müslümanlara düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eksiklere yoğunlaşıp, hızla 1 milyar 700 milyon Müslümanın ve onlarla birlikte tüm insanlığın sıkıntılarına çözümler bulacak somut çalışmaların ortaya koyulması gerektiğini kaydetti.

“İSLAM ÜLKELERİ, İMKÂNLARINI VE ENERJİLERİNİ HEBA EDİYOR”

Çeşitli sebeplerle kendi içine kapanan İslam ülkelerinin, imkânlarını ve enerjilerini heba ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, tüm kurumları ve faaliyetleriyle, hayal ettiğimiz düzeye çıkartabilirsek, hep birlikte bu tür sıkıntıların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kuruluşunun temelinde Kudüs davası olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında, “Maalesef, Kudüs’teki ve onun ayrılmaz bir parçası olan Filistin’deki durum, her geçen gün daha da kötüye gidiyor. İsrail’in hak, hukuk, adalet, insanlık tanımayan tavrı, bölgedeki krizi Müslümanlar aleyhine sürekli derinleştiriyor” dedi.

Kimi ülkelerin, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ve yasadışı yerleşimleri desteklemesinin, sıkıntıları yeni bir boyuta taşıdığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bugün artık sokaklarında masum genç kızların, babaların, annelerin, ihtiyarların, çocukların, gençlerin İsrail tarafından alenen infaz edildiği, acımasızca öldürüldüğü bir Filistin fotoğrafıyla karşı karşıyayız. Üstelik İsrail’in bu hoyratlığı, Batı ülkeleri ve büyük bir üzüntüyle belirtmek isterim ki kimi Arap devletleri tarafından adeta teşvik ediliyor. Türkiye olarak, Kudüs ve Filistin’deki zulüm konusunda dile getirdiğimiz itirazlarda, çoğu defa yalnız kaldığımızı hissediyoruz.”

Son yıllarda Türkiye’nin maruz bırakıldığı terör saldırılarının ve ekonomik sabotajların gerisindeki sebeplerden birinin de bu ilkeli duruşu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bedeli ne olursa olsun, Hakkın, hakikatin ve mazlumun yanında yer almayı sürdüreceğiz.  Kudüs davasından, Filistinlilerin haklarını savunmaktan ve tüm mazlumlarla dayanışma içinde olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

“NEREDE BİR MÜSLÜMANIN HUKUKU ÇİĞNENİYORSA ONUN YANINDA YER ALMALIYIZ”

Batı ülkelerinde giderek yaygınlaşan İslam ve Müslüman düşmanlığının da bir başka önemli sorun olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her biri proje ürünü olan ve İslam’ın adını istismar eden terör örgütlerinin de Müslümanlara yönelik zulümlerin bahanesi olarak kullanıldığını belirterek, “Bu çatı altında bir araya gelen bizlere düşen görev, nerede bir Müslümanın hakkı gasp ediliyorsa, hukuku çiğneniyorsa, varlığı tehdit altına giriyorsa, onun yanında yer almaktır. Asya’da, Afrika’da, Avrupa’da, Amerika’da; velhasıl dünyanın her yerinde geleceğin bizlerde olduğuna yürekten inanıyorum” dedi.

“İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, işte bu misyonu hakkıyla yerine getiren bir kurum hâline dönüştürmek mecburiyetindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak, tıpkı dönem başkanlığımızda olduğu gibi bu doğrultuda üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye hazırız.  Diğer üye ülkelerden de aynı kararlılığı görmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.