Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı Çinli Bilim İnsanları

Marmara’da Hava Sıcaklığı Azalacak

 Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyrederken, Marmara’da 2 ila 4 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre,  yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Adana, Mersin ve Karaman dışında kalan bütün bölgeler aralıklı yağışlı geçecek. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısı ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacak. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı Marmara'da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yetkililer, yağışların Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olmasını beklerken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Çok bulutlu, Güney ve doğusu ile Kırklareli'nin kuzey ilçeleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, zamanla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Edirne çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bölgenin güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, İç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli (Karaman hariç) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Tokat çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile zamanla il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların güneybatı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu
 

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. (4)
İstanbul: Çok bulutlu ve yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı olacak. (5)   
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı olacak. (15)
İzmir: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.(11)
Bolu:  Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacak. (5)
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu olacak.(10)
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacak. (-2)
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu olacak. (9)
 
 
 
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.