Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari kuşadası başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon

Okul Servisleri Güvenlik Şartlarını 2019’a Kadar Sağlayacak

Okul servis araçlarının emniyet kemeri, ağırlığa duyarlı koltuk, iç ve dış kamera gibi şartları sağlamaları için gereken tarih bir yıl uzatıldı. Servis araçları yönetmelikteki şartları 3 Eylül 2019’a kadar sağlayacak.

Okul servis araçlarının taşıması gereken şartları belirleyen yönetmeliğe ilişkin değişiklik Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Daha önce yaşanan ölüm vakaları üzerine servis araçlarının sağlaması gereken şartlarda düzenlemeye gidilmişti. Mevzuata uygun olmayan araçların 3 Eylül 2018’e kadar uygun hale getirilmesi ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenle taşınması gerekirken söz konusu tarih 3 Eylül 2019’a uzatıldı.

Okul servisleri 3 Eylül 2019’a kadar her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat, araçlarda standartları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen her koltukta oturmaya duyarlı sensör, tüm koltukları görecek şekilde iç ve dış kamera ile 30 gün süreli kayıt sistemi ve iç mekânı gösteren beyaz bulundurulacak. Yönetmeliklere uygun şekilde fabrika çıkışı renkli cam bulunduran araçların bu şartları 3 Eylül 2020’ye kadar sağlaması gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.