Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis gülben ergen demet akalın Aleyna Tilki zorlu psm Sertab Erener kazakistan Ebru Gündeş moskova

Samsun Açıklarında Panama Bayraklı Gemi Battı

Samsun açıklarında Panama Bayraklı gemi battı. Bugün sabah saat 08:10 civarında Panama Bayraklı kuru yük  gemisinden tehlike sinyali alındı. Samsun ve Sinop’tan iki kurtarma gemisi hareket etmiş, fakat Samsun’dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Ayrıca  uçak,  4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör,  2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir.

Samsun açıklarında batan gemide 13 mürettebat olduğu bilgisine ulaşılmıştır. 13 mürettebattarn 4'ü sağ olarak kurtarıldı.


Samsun Valiliği'nden Açıklama

Samsun Valiliği batan gemiye ilişkin, "Bugün sabah saat 08:10 da Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Samsun açığı 80 mil mesafede Panama bayraklı 8841644 IMO numaralı Volga-Balt 214 kuru yük  gemisinden tehlike sinyali almıştır. 08:50’de Samsun ve Sinop’tan iki kurtarma gemisi hareket etmiş, fakat Samsun’dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri dönmüştür. Diğeri intikale devam etmektedir.

09:05’de kurtarma helikopteri Çarşamba havalimanından kalkış yapmış, saat 09:54’te olay yerinde 3 adet cansalı ve içlerinde insanların olduğunu rapor etmiştir. Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Kurtarma helikopterimiz 4 kişiyi sağ olarak almış olup Samsun’a intikal etmek üzeredir.

Ayrıca, 1 uçak,  4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör,  2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunGEMİPanama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.