Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Son Bir Haftada 20 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, 22-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen operasyon ve faaliyetlere ilişkin açıklama yaptı. Jandarma Özel Harekât, Polis Özel Harekât, Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 2 bin 614 operasyonun gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, Terör Örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 757, uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından 4 bin 952,  düzensiz göçle mücadele kapsamında ise 205 kişi olmak üzere toplam 5 bin 914 kişi gözaltına alındı.

16 ADET AĞIR VE UZUN NAMLULU SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Son bir hafta içerisinde yurt içinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, 20 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda ayrıca Diyarbakır’da iki, Osmaniye ve Hakkâri’de birer sığınak / barınak / mağara kullanılamaz hale getirildi. 16’sı ağır ve uzun namlulu toplam 19 adet silah, 25 adet el bombası, 54 kilo patlayıcı madde, 5 adet el yapımı patlayıcı,mayın imha edilirken, 783 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi.

BİN 130 KİLO UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 3 bin 436 operasyonda bin 130 kilo uyuşturucu madde ile çok sayda uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca 261 bin 277 paket kaçak sigara, 121 bin 200 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, operasyonlar sonucunda 4 bin 592 kişi gözaltına alındı.

ASAYİŞ UYGULAMASINDA BİN 727 ŞAHIS YAKALANDI

Ülke genelinde asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere provoke edebilecek ya da suç işleyebilecek kişilerin tespit edilmesi, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için düzenlenen uygulamada 650 bin 134 şahıs sorgulanarak, aranan bin 727 şahıs yakalandı, bin 368 kişiye adli/idari işlem yapıldı. Uygulamada 170 bin 191 araç kontrol edildi, aranan 96 araç tespit edildi, 832 araç trafikten men edildi. Asayiş uygulamalarında 54 silah, 6 kilo uyuşturucu madde, 4 bin 377 paket kaçak sigara ele geçirildi.

NEFRET SÖYLEMLERİ İÇEREN 277 SOSYAL MEDYA HESABI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILDI

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 277 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 232 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

6 BİN 749 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

755’i denizlerde olmak üzere toplam 6 bin 749 düzensiz göçmen yakalandı, düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve yurt dışına çıkmasına aracılık eden 205 organizatör gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.