Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Son Bir Haftada 42 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Jandarma Özel Harekat, (JÖH) Polis Özel Harekat, (PÖH) Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve kara unsurlarınca bin 483 operasyon yapıldı. Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen bin 145 PKK/KCK, 7 aşırı sol, 33 DEAŞ, 545 FETÖ/PDY’li olmak üzere 730 kişi terör, 3 bin 204 uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından ve 75 kişi de düzensiz göçle mücadele kapsamında olmak üzere toplam 4 bin 9 kişi gözaltına alındı.

Yurt genelinde yürütülen iç güvenlik operasyonlarında, son bir haftada içerisinde terörden arananlar gri listede Şevger kod adlı Zeynal Küçük, Fuat Fikri kod adlı Fuat Akkaya, Kendal Gri Adnan Çelik’in bulunduğu 3’ü sözde üst düzey olmak üzere 21’i ölü, 6’sı sağ, 15’i teslim olmak üzere 42 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan operasyonlar sonucunda 5 ilde 11 sığınak, barınak ve mağara kullanılamaz hale getirildi. 18’i ağır ve uzun namlulu toplam 29 silah, 18 el bombası, 268 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 3 bin 541 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi, 22 el yapımı patlayıcı imha edildi.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 2 bin 380 operasyonda, piyasa değeri 23 milyon 270 bin 626 TL olan esrar, eroin, kokain, afyon sakıtı sentetik kannabinoid metamfetamin, uyuşturucu hap, kenevir bitkisi ve kaçak sigara ile akaryakıt ele geçirildi. Bu operasyonlar kapsamında 3 bin 204kişi gözaltına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik, okul çevreleri, parklar ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde yapılan kontrol ve gerçekleştirilen operasyonlarda 484 şüpheli gözaltına alındı.

ASAYİŞ UYGULAMALARI

Mevcut huzur ve güven ortamının devamı, genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla ülke genelinde 26 Mayıs’ta 7 bin 466 personelin katılımıyla “kumar ve tombala uygulaması” gerçekleştirildi. Uygulamada, 73 bin 859 şahıs, 6 bin 824 umuma açık yer, 362 dernek/kooperatif kontrol edilmiş, 2 bin 240 şahsa, 236 umuma açık yer/derneğe adli ve idari işlem yapıldı. Ayrıca toplam 565 bin TL para cezası uygulandı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE

Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 754 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldı, tespit edilen 420 kişi hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEDE

651’i denizlerde olmak üzere toplam 4 bin 633 düzensiz göçmen yakalanmış, düzensiz göçmenlerin yasadışı yollarla yurtiçine girmesine ve yurtdışına çıkmasına aracılık eden 97 organizatör gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.