Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

TBB: “Sonuçlar Kamuoyuyla Gerekçeleriyle Birlikte Bir An Önce Paylaşılmalıdır”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Yetkili makamların açıklamalarına göre olayın sebebi, iki aile arasında yıllar önce başlayan bir uyuşmazlıktır. Ancak katliamın arkasında etnik kimlik veya başka bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadığı konusu ayrıntılı olarak incelenmelidir. Sonuçlar kamuoyuyla gerekçeleriyle birlikte  bir an önce paylaşılmalıdır." dedi. 

Türkiye Barolar Birliği Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden yedi vatandaşın katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelerle kamuoyu ile paylaştı.

"30.07.2021 tarihinde Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden yedi vatandaşımız katledilmiştir. Olay vahimdir. Öldürülen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Katil veya katillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edileceğine, hukuken mümkün olan en ağır cezaların uygulanacağına inanıyoruz.

Öte yandan;

Basında ve sosyal medyada çıkan bazı haberlerde ifade edildiği üzere, katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olması sebebiyle yetkili makamlardan yardım isteyip istemedikleri konusunda kamuoyu bilgilendirilmelidir.

Aileye yönelik bir tehdidin yetkililer tarafından önceden bilinip bilinmediği araştırılmalı ve adli ve idari soruşturmalar yoluyla, varsa sorumlular hakkında gereği yapılmalıdır.

Yetkili makamların açıklamalarına göre olayın sebebi, iki aile arasında yıllar önce başlayan bir uyuşmazlıktır. Ancak katliamın arkasında etnik kimlik veya başka bir ideolojik sebebin bulunup bulunmadığı konusu ayrıntılı olarak incelenmelidir. Sonuçlar kamuoyuyla gerekçeleriyle birlikte  bir an önce paylaşılmalıdır.  

Yeterli ve çok boyutlu araştırmalar yapılmadan sonuca ulaşan aceleci açıklamalardan kaçınılmalıdır. Provokasyonları önlemenin yolu konunun her açıdan soruşturulacağı konusunda güvence vermek ve en önemli kamu yönetimi ilkelerinden olan şeffaflığı hayata geçirmektir.

Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezimiz, Konya Baromuzla birlikte  süreci yakından takip edecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.