Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

TBMM Başkanı Şentop’tan ‘Öğretmenler Günü’ Mesajı

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Öğretmenler çocukların, onlar aracılığıyla milletlerin ve dünyanın geleceğini inşa eden büyük bir güce sahiptirler. Öğretmenliği yalnızca bir meslek olarak görmek mümkün değildir. Onlar bir yandan çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, diğer yandan onlara milli ve manevi değerleri öğretirler." "Covid-19 küresel salgınından en çok etkilenen, sağlık çalışanlarımızın yanı sıra, sürecin ağır yükünü taşıyan öğretmenlerimizdir. Salgınla mücadele sürecinde ve sonrasında eğitimin aksamaması, eksiksiz bir şekilde devam etmesi için telafi ve tamirat görevlerini yüklenerek, her zamankinden daha fazla çalışarak zor dönemde milletimizin en büyük destekçisi olmaktadırlar." dedi.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Şentop'un mesajı şöyle:

"Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize rehberlik eden, fikir dünyalarını, anlama ve kavrama becerilerini geliştiren, gönüllerini ortaya koyarak büyük özveriyle çalışan öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"nü kutluyorum.

Öğretmenler çocukların, onlar aracılığıyla milletlerin ve dünyanın geleceğini inşa eden büyük bir güce sahiptirler. Öğretmenliği yalnızca bir meslek olarak görmek mümkün değildir. Onlar bir yandan çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, diğer yandan onlara milli ve manevi değerleri öğretirler.

Ülkemizin bugün ve gelecekte etkili ve güçlü olmasının en büyük belirleyicisi milli ve manevi değerlere dayalı bir eğitim sistemi ve o sistemin neferleri olan öğretmenlere bağlıdır.

Bizim öğretmenlerimiz hiçbir zorluk karşısında yılmadan ülkeleri ve milletleri için büyük fedakârlıklarla çalışmaktadır. Devletimiz kendilerini Türkiye'nin ilerlemesine ve gelişmesine adamış olan tüm öğretmenleri desteklemeye devam edecektir.

Covid-19 küresel salgınından en çok etkilenen, sağlık çalışanlarımızın yanı sıra, sürecin ağır yükünü taşıyan öğretmenlerimizdir. Salgınla mücadele sürecinde ve sonrasında eğitimin aksamaması, eksiksiz bir şekilde devam etmesi için telafi ve tamirat görevlerini yüklenerek, her zamankinden daha fazla çalışarak zor dönemde milletimizin en büyük destekçisi olmaktadırlar.

Günümüzde dijitalleşmenin yoğunlaştığı ve daha da yoğunlaşacağı göz önünde bulundurulursa öğretmenliğin çok daha önemli ve büyük işlevler kazandığı açıktır.

Öğretmenler çocuklara dünyanın gözünden değil, dünyaya çocukların gözünden bakabildikleri sürece dünya daha güzel bir yer olacaktır.
Bilgi sürekli çoğalan, yenilenen, değişen bir kavramdır. Bu sebeple öğretmenlerimizin sadece "öğreten" kişi olmasının ötesinde "öğrenen" ve sürekli kendini geliştiren bir anlayışa sahip olmaları ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır.

Her zaman minnetle hatırladığımız öğretmenlerimize adanan bu günde, öncelikle, görevleri başında şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenler ve onlar gibi şehadete yükselen bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.

Başta benim öğretmenlerim olmak üzere, bütün öğretmenlerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye'nin ilerlemesine ve gelişmesine kendini adamış öğretmenlerimize şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum.

Öğretmenler Günü kutlu olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.