TBMM Başkanı Yıldırım’dan 30 Ağustos Mesajı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Tarihinde esaret yüzü görmemiş asil milletimiz, varlığını hedef alan saldırılar karşısında büyük bir sorumluluk şuuru ile hareket ederek, istikbalini karartmak isteyen şer güçlerine fırsat vermemiştir. Bu şuurun en müşahhas örneklerinden biri de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanmıştır” dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 96. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. TBMM Başkanı Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesajını 15 Temmuz 2016 FETÖ darbesine vurgu yaparak verdi.

Yıldırım şöyle dedi:

“19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan verilen işaret ile başlayan ve 30 Ağustos 1922 tarihinde kazandığımız büyük zafer ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temeli atılmıştır. Afyon Kocatepe’de kazanılan zafer ile şanlı milletimizin tarihin öznesi olduğu ve milletler ailesinin şerefli bir üyesi olduğu bütün dünyaya ilan edilmiştir. Tarihinde esaret yüzü görmemiş asil milletimiz, varlığını hedef alan saldırılar karşısında büyük bir sorumluluk şuuru ile hareket ederek, istikbalini karartmak isteyen şer güçlerine fırsat vermemiştir. Bu şuurun en müşahhas örneklerinden biri de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanmıştır. Bağımsızlık ve hürriyet aşığı ecdadımızın mücadele ruhundan aldığı şuur ile hareket eden milletimiz, istilacı, işgalci emperyalistlerin devletimize sinsice sızan işbirlikçileri eliyle gerçekleştirmek istedikleri darbe girişimini bastırarak büyük bir vatanseverlik örneği sergilemiştir. 30 Ağustos Zafer Bayramı bizlere coşku, heyecan ve gururu hatırlatmaktadır. 96 yıl önce yaşadığımız zaferi, bugün de aynı övünçle kutluyoruz. Dünyanın bütün mazlum milletlerinin bağımsızlığa olan inançlarını kuvvetlendiren büyük zafer vesilesiyle ordularımızın başkomutanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklâl Savaşımızın bütün gazi ve şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.