Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen Kuru Gürültü

TSK: Bir Haftada 76 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Son bir haftada yurt içinde ve Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlarda 76 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 1 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı 6-12 Temmuz tarihleri arasındaki operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla yürüttüğü ifade edilen açıklamada, Şırnak, Hakkâri, Kars, Ağrı, Mardin, Bitlis ve Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlarda, 76 PKK mensubunun öldürüldüğü kaydedildi.

-Bir Asker Şehit Oldu-

Açıklamaya göre yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlarda, 25 adet piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 adet Doçka uçaksavar, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet tabanca olmak üzere toplam 30 silah ele geçirildi ve 8 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi. Operasyonlarda 1 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı.

-28 Bin 141 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi-

Son bir haftada sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 6 bin 573 kişi yakalandı. Öte yandan yılbaşından bugüne kadar yasa dışı geçiş yapmaya çalışan şahıs sayısı 183 bin 853 olarak kaydedildi. Uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 430 gram uyuşturucu, 28 bin 141 paket kaçak sigara, 14 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

-Fırat Kalkanı Harekatı -

Fırat Kalkanı harekatında Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskûn mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara meşru müdafaa kapsamında karşılık verildiği ve bölgede yürütülen normalleşme çalışmalarına katkı sağlandığı da vurgulandı.

-İdlib Bölgesi-

İdlib Bölgesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü'nün, 13 Ekim 2017’den bu yana 12 Gözlem Noktası tesis ettiği, bölgedeki TSK unsurlarının görevlerini Astana görüşmelerinde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürdüğünün altı çizildi.

-Zeytin Dalı Harekâtı-

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 540 oldu. Harekatta bugüne kadar 54 asker şehit oldu, 240 asker yaralandı. Harekât kapsamında bugüne kadar 249 adet mayın ve bin 320 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

-Münbiç Bölgesi-

Münbiç Kuzeyindeki Sacur Çayı bölgesinde, 12 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Türkiye ve ABD tarafından 13 adet bağımsız devriye faaliyetinin gerçekleştirildiği, müteakip devriye faaliyetlerinin planlama çalışmalarına da devam edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.