TSK: Son Bir Haftada 52 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Son bir haftada 7’si sözde lider kadroda bulunan, yurt içinde 39 ve yurt dışında 13 olmak üzere toplam 52 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 8 asker yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, (TSK) 10 Ağustos-16 Ağustos tarihlerinde yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Şırnak, Siirt ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi. Irak’ın kuzeyi Sincar Dağı bölgesinde 15 Ağustos 2018 tarihinde etkisiz hale getirilen sözde PKK/KCK terör örgütü yürütme konseyi üyesi ve Sincar sorumlusu “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden dahil, 7’si sözde lider kadroda bulunan, yurt içinde 39 ve yurt dışında 13 olmak üzere toplam 52 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 8 asker yaralandı.

Operasyonlarda, 19 adet piyade tüfeği, 2 adet tabanca ve bu silahlara ait muhtelif mühimmat ile bir adet RPG-7 roket atar, 30 adet el bombası, 10 adet telsiz, 150 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. ve 41 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi. Sınırdaki operasyonlar sonucunda da 20 bin 728 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekatı

Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 573 oldu. Harekat kapsamında bugüne kadar 263 adet mayın ve bin 381 adet EYP imha edildi.

Münbiç

Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 30 bağımsız devriye faaliyeti icra edildi. TSK’nın açıklamasında söz konusu devriye faaliyetlerinin planlama ve icrasına devam edileceği belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.