Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis Aleyna Tilki Yıldız Tilbe Sertab Erener demet akalın zorlu psm marmaris gülben ergen sezgin tanrıkulu

Türkiye Barolar Birliği’nden Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Türkiye Barolar Birliği, (TBB) tüm baro başkanlarını ve baroları, delegeler, seçilmiş tüm kurullar ile tüm avukatları Ankara’da olağanüstü toplantıya çağırdı.

TBB Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBB’nin isminden “Türkiye” kelimesinin kaldırılacağı, çıkarılacak kanunla da tüm hukukçuların kendi derneğini kurabilecekleri yönündeki açıklamalarının ardından olağanüstü toplantı kararı aldı. Kararla, tüm baro başkanları ve barolar, TBB delegeleri, seçilmiş tüm kurullar ve tüm avukatlar 24 Şubat’ta Ankara’da olağanüstü toplantıya davet edildi.

“Cumhurbaşkanının baroları ve Türkiye Barolar Birliği’ni bölme projesine karşı çıkışımız, milli duruşumuzun, vatanımıza ve milletimize olan namus borcumuzun gereğidir” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın milli menfaatlere aykırı, terör örgütlerini sevindiren ve yargıyı tamamen yok edecek projesini dile getirmesinden sonra mümkün olan tüm kanallar yoluyla açık ve yakın tehlikeyi ilgili ve yetkili olmasını beklediğimiz her kişi ve makama en yapıcı bir üslupla anlattık. Ancak projenin ısrarla yürütüldüğünü görüyoruz. Bu sebeple olağanüstü toplanan yönetim kurulumuz, oybirliğiyle, 24 Şubat 2018 tarihinde tüm baro başkanlarımızı, barolarımızın Türkiye Barolar Birliği delegelerini, seçilmiş tüm kurullarını ve tüm meslektaşlarımızı Ankara’da çok yüksek katılım dikkate alınarak belirlenecek uygun bir salonda olağanüstü toplantıya davet etme kararı almıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.