"Türkiye'nin Sağlıktaki Başarısı, Ekonominin Güçleneceğine Referanstır"

İş adamı-siyasetçi Mehmet Günak, Dünya ülkelerince Türkiye'nin koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, sağlık alanındaki başarısının örnek alındığını belirterek’’ Türkiye'nin sağlık sisteminde göstermiş olduğu başarının ekonominin tüm alanları için  fırsatlar içerdiğini, Türkiye bu süreçte ekonomik anlamda orta vadedeki dönüşüm dönemini sağlıklı ve doğru bir şekilde geçirirse bu işten ciddi anlamda da bir fırsat çıkarılabileceğini’’ öngördüğünü  belirtti.

Tüm dünyanın korona virüs salgın sürecine hazırlıksız yakalandığını belirten Günak,’’ En gelişmiş ülkeler, dünyanın en güçlü şirketleri ve kurumları böylesi bir olayın karşısında hazırlıksız yakalanması, tüm dünyanın kendini sorgulama ihtiyacının olduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında sürece en hazır ülke olmasının gurur verici olduğunu ve bu zor süreçte yaklaşık 70 ülkeye malzeme desteğinde bulunmasının ülkemize olan olumsuz bakış açılarını olumluya dönmesi açısından çok değerli bulduğunu’’ belirtti.

İstihdamı ve ekonomiyi koruyan önlemler alındı

Dünya genelinde Ekonomide yaşanan olumsuzlukların Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayip Erdoğan’ın varlığında, Türkiye'nin en az hasarla ekonomik sıkıntıları atlatacağını belirten Günak,’’ Tarımda, tedarikte, sanayide, perakendede ve lojistikte çok sıkıntının olmadığını, sektör bazında bakıldığında bu süreçten en çok etkilenen sektörlerin tekstil, giyim, turizm, metalik olmayan mineral sektörler, elektrik ve elektronik alanları ve otomotiv olduğunu, bu sektörler için devlet bankalarının öncülüğünde tüm sektörlerin yararlanabileceği uygun kredi imkanlarının sunulmuş olmasının sektörleri güçlendireceğini’ ’belirtti. 


Korona virüs salgını sürecinde kimsenin işsiz kalmaması için atılan adımların çok kıymetli olduğunu belirten Günak’ şirketlerin Kısa Çalışma Ödeneği 'ne ciddi anlamda başvuruda bulunduğunu ve işten çıkarma noktasında özellikle Batı toplumunda gördüğümüz işten çıkarmaların ülkemizde yaşanmadığını bu sayede İstihdamının korunmuş olmasının ekonominin güçlenmesine büyük katkılarının olacağını’’ belirtti.

Hükümet vatandaşın yanında olmaya devam ediyor

T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu zor süreçte 1000 tl yardım programının 1 ile 2 fazının tamamlandığını ve  3.faz için başvuruların devam belirten Günak, ’Türkiye, sosyal devlet olgusunu tam anlamı ile yerine getiren ender ülkelerden biridir. Korona virüs salgınının hayatı son derece kötü etkilediği bugünlerde, hükümetin vatandaşın yanında olmasının çok değerli olduğunu ve imkanlar dahilinde hükümetin vatandaşın yanında olmaya devam edeceğini ,yapılan hizmetlerden anlaşıldığını’’ söyledi. Günak, Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayip Erdoğan’ın varlığında yaşanan sıkıntıların daha rahat aşılacağını  milletimizin gördüğünü ve Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayip Erdoğan’a milletin güveninin tam olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.