Öne Çıkanlar chp Covid19 tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping

“Türkiye’nin, NATO’nun Dününde Ve Bugününde Olduğu Gibi Geleceğinde De Söz Sahibi Olacağı Bir Kez Daha Açıkça Görülmüştür”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Zirve ile Türkiye’nin 70 yıldır NATO üyesi olan, ittifakın en büyük ikinci ordusuna sahip, harekât ve misyonlara en fazla katkı veren beşinci ülkesi olarak NATO’nun dününde ve bugününde olduğu gibi geleceğinde de söz sahibi olacağı bir kez daha açıkça görülmüştür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında NATO Zirvesi’ni üçüncü çalışma oturumuyla birlikte tamamladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun tarihindeki en önemli zirvelerden birinin böylece başarıyla neticelendirildiğini belirtti.

Zirvenin, müttefiklerin mevcut meydan okumalar karşısında birlik ve dayanışma anlayışının teyit edilmesine vesile olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle Kral 6. Felipe ve Hükûmet Başkanı Sayın Sanchez başta olmak üzere, tüm İspanyol makamlarına sergiledikleri misafirperverlik ve başarılı organizasyon için şükranlarımı sunuyorum. Zirve’nin başarısı için gösterdikleri gayret nedeniyle Genel Sekreter Sayın Stoltenberg’e ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye ekledi.

“MÜTTEFİKLİK RUHU İÇİNDE NATO’YA GEREKLİ KATKILARI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Zirve kapsamında devlet ve hükûmet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu görüşmelerde mevkidaşlarımla ağırlıklı olarak Ukrayna’daki gelişmeleri ele aldık; ittifak gündemi çerçevesinde fikir teatisi gerçekleştirdik. Ayrıca ikili gündemimizdeki konuları farklı yönleriyle değerlendirdik. Zirve ile Türkiye’nin 70 yıldır NATO üyesi olan, ittifakın en büyük ikinci ordusuna sahip, harekât ve misyonlara en fazla katkı veren beşinci ülkesi olarak NATO’nun dününde ve bugününde olduğu gibi geleceğinde de söz sahibi olacağı bir kez daha açıkça görülmüştür. Biz kendi bağımsız dış politikamızı izlerken müttefiklik ruhu içinde NATO’ya gerekli katkıları vermeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.