Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Ankara'da Halk Ekmek'e Yüzde 60 Zam ...2 Liradan Satılacak

ANKARA (ANKA)- Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara'da normal halk ekmeğin fiyatını 1.25 liradan 2 liraya çıkardı.



Ankara Halk Ekmek'ten yapılan açıklamada her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen ve bu üretim kapasitesiyle başkentlilere aylık yaklaşık 30 milyon TL katkı sağlayan Ankara Halk Ekmek'te maliyetlerin sürekli olarak arttığı, buna karşın uzun süredir fiyat artışı yapılmadığı belirtildi.

Ekonomik koşulların olumsuz etkilediği vatandaşların bir nebze yanında olabilmek adına yaklaşık bir yıldır zararına satış yapıldığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Gelinen son noktada, un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerde ara vermeksizin yaşanan artışlar çok yüksek seviyeye ulaşmış ve fiyat artışını zorunlu kılmıştır. Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 2 Mart 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 2 TL olarak belirlenmiştir. Yeni uygulama Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacaktır."

1 Mart itibarıyla Ankara Halk Ekmek'in günde 1 milyondan biraz fazla ekmek ürettiği açıklandı.

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, son zamlarla birlikte CHP'li belediyenin Ankara'da iktidara geldiği günden bu yana ekmeğe yüzde 186 zam yaptığını belirtti. Yılmazer, CHP'ye "Hani siz sosyal belediyeydiniz? Hani hiçkimse evine aç girmeyecekti? Vatandaşın ekmeğini niye sübvanse etmiyorsunuz? Zam üstüne zam yapıyorsunuz" diye sordu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.