Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

Kuşadası Atası’nı Saygı Ve Özlemle Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kuşadası’nda da törenlerle anıldı.

Atatürk Anıtı’ndaki törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan apk indir yardımcıları, daire amirler, siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anıta çelenk sunumuyla başlayan törende, saat 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım Ulu Önder Mustafa Atatürk’ü Anma etkinlikleri daha sonra Bahçeşehir Koleji’nde devam etti. Kolejin kongre salonunda gerçekleşen anmaya protokolün yanı sıra öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Anma programında önce Atatürk’ü Anlama ve Anlatma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz tarafından ödülleri verildi. Öğrencilerin hazırladığı ve Gazi Mustafa Kemal’in hayatının anlatıldığı ‘Atatürk Hiç Ölmez ki’ isimli oratoryo izleyenlere duygu dolu ve özlem dolu anlar yaşattı.

“İLELEBET İZİNDEYİZ”

Kuşadası Kaymakamı Saddettin Yücel, Bahçeşehir Koleji’ndeki anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Ölümsüzlüğünün 83. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Atatürk’ü hala benliğimizde yaşıyor ve yaşatıyoruz. Gelecek nesillerimizi Atatürk’ün bize gösterdiği yol ve hedefler doğrultusunda yetiştiriyoruz. Kendisini bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. İlelebet izindeyiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.