Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan ambulans kıbrıs 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted muş

Kuşadası’nda Olta Balıkçılarına Korona Denetimi

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliğine gönderdiği koronavirüs tedbirleri genelgesi kapsamında, amatör olarak olta balıkçılığı yapan vatandaşları denetledi. Uygulamada balıkçıların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymadığı kontrol edildi.

İçişleri Bakanlığı yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 81 İl Valiliğine ‘Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler’ konulu bir genelge gönderdi. Genelgede, olta balıkçılığı faaliyetlerinin sahil bantlarında kalabalığa neden olduğu, bu durumun da salgın hastalığın bulaşma riskini artırdığına dikkat çekildi. Olta balıkçılığı yapan vatandaşlardan aralarına 3’er metrelik mesafe koymaları ve maskelerini çıkartmamaları istendi.

Genelgenin yayınlanmasının ardından Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte olta balıkçılığının yoğun olarak yapıldığı Güvercianada yolunda denetim yaptı. Denetimde, balık tutulan alanlara 3’er metre arayla sarı çizgiler çizildi. Balıkçılardan avlanırken maskelerini takmaları ve çizgiyle belirlenen sınırların dışına çıkmamaları istendi.

“Üzerimiz Düşen Görevi Yapacağız”

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürü Nuri Can, koronavirüsle mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri denetimlere sıklıkla devam edeceklerini belirterek “İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge doğrultusunda ilçemizde olta balıkçılığı yapılan bölgeleri kontrol ettik. Genelgenin içeriği hakkında amatör balıkçıları bilgilendirip, kurallara uymalarını istedik. Kuşadası Belediyesi zabıta müdürlüğü olarak hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek için üzerimize düşen ne görev varsa yapmayı sürdüreceğiz. Vatandaşlardan da kurallara harfiyen uymalarını ve bu konuda özenli davranmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.