ankahaber

Gündemde Bugün-16 Ekim 2017 Pazartesi

Başlıklar

16 Ekim 2017 Pazartesi Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tartışmalı referandumu takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

-Arakan’da yaşanan Müslümanlara yönelik insanlık dışı şiddet olayları takip ediliyor.

-ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının yansımaları izleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık edecek. (Saat:13.00-15.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu Toplantısına katılacak. (Saat:13.00-15.00)

BAKAN SARIEROĞLU ANKARA'DA

-Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, ATO Congresium'da "Genç İstihdamın Arttırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi" Teknik Destek Projesi kapanış Konferansına katılacak. (Saat:09.30) 

KALKINMA BAKANI ELVAN ANKARA'DA

-Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ATO Kongre Merkezinde TechAnkara Proje Pazarı Açılışına katılacak. (Saat:09.00)

BAKAN AĞBAL ANKARA'DA

-Maliye Bakanı Naci Ağbal, Maliye Bakanlığı-Konferenas Salonunda Ocak-Eylül 2017 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2017 Yılsonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2018 Yılı merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı Hakkında Basın Toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.15)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurulda, RTÜK üyelikleri için seçim yapılacak, CHP'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri gerçekleştirilecek. (Saat:14.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00-11.30-12.00-12.30) 

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2017 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat endeksini ve Temmuz 2017 İşgücü İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

SPOR

-Süper Lig'in 8. haftası Bursaspor-Osmanlıspor maçı ile tamamlanacak. (Saat:20.00)

-TFF 1. Lig'in 8. hafta son maçında Grandmedical Manisaspor ile Denizlispor karşı karşıya gelecek. (Saat:18.00)
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.