ankahaber

Gündemde Bugün-20 Mart 2018 Salı

Başlıklar

20 Mart 2018 Salı Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de Partisinin Grup Toplantısına katılacak ve Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji Bakanlığı 101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Törenine katılacak. (Saat:11.30-14.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısına katılacak ve Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Enerji Bakanlığı 101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Törenine katılacak. (Saat:11.30-14.00)

TBMM GRUP TOPLANTILARI

-AK Parti ve CHP Grupları toplanacak. (Saat:11.15-13.30)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANKARA'DA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Resmi Konut'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile görüşecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:14.00)

BAKAN AĞBAL ANKARA'DA

-Maliye Bakanı Naci Ağbal, Maliye Bakanlığı-Konferans Salonu'nda Saraçoğlu Projesi Tanıtım Toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

BAKAN ÖZHASEKİ

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  Maliye Bakanlığı-Konferans Salonu'nda Saraçoğlu Projesi Tanıtım Toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

BAKAN EROĞLU KONYA'DA

-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Konya Ticaret Odası-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde Konya Tarım Fuarı Açılış Merasimine katılacak. (Saat:12.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek. (15.00)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. (15.30)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ve Mart ayı Tüketici Güven Endeksi istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

GÜNCEL

-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda “Yaşlılar Haftası ve Çanakkale’yi Anma” programına katılacak. (Saat:14.00)

SPOR

-Basketbol THY Avrupa Ligi 27. haftasında Fenerbahçe Doğuş Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Maccabi FOX Tel Aviv ile karşılaşacak. (Saat:20.45)

-Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final rövanşında Eczacıbaşı VitrA, Almanya'nın SSC Palmberg takımıyla karşı karşıya gelecek. (Saat:19.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.