ankahaber

-RUS MEDYASI: PUTİN VE ERDOĞAN TÜRK AKIMI'NI GÖRÜŞTÜ

Dünya

MOSKOVA(ANKA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesini yapması, Rus medyasında yankı buldu. Ukrayna krizi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunların ele alındığı anlatılırken ö

MOSKOVA(ANKA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesini yapması, Rus medyasında yankı buldu. Ukrayna krizi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunların ele alındığı anlatılırken özellikle "Türk Akımı" gaz boru hattı projesinin görüşüldüğü vurgulanıyor.

Sputnik'e göre, Erdoğan ile Putin, Türk Akımı dahil enerji alanındaki ortak projelerin gidişatını görüştü. Haberde Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmesinin Türk tarafının girişimi üzerine yapıldığının belirtildiğine dikkat çekilirken açıklamada "Samimi bir şekilde gerçekleşen telefon görüşmesinde, ikili işbirliğinin çeşitli yönleri ve 1 Aralık 2014 tarihinde Ankara'da Marsbahis gerçekleşen Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin beşinci zirvesinde alınan önemli kararların gidişatı ele alındı. Türk Akımı dahil enerji alanındaki ortak projeler üzerinde duruldu" denildiği de aktarılıyor.

Haberde görüşmede, Türkiye ve Rusya ilişkilerini daha da ilerletme konusundaki iradelerini vurgulayan Erdoğan ve Putin'in, Ukrayna krizinin çözümü, çatışmaların sona erdirilmesi, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş alışverişinde bulundukları kaydediliyor.

-"ERMENİSTAN BARIŞ ÇAĞRILARINI UMURSAMIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Mart'ta Ukrayna'ya yapacağı ziyareti hatırlattığı görüşmede, kısaca 1915 olaylarına da değinildiği anlatılan haberde "Erdoğan, bu hususta Türkiye'nin, tarihe adil bir hafıza perspektifinden yaklaşılmasından yana olduğuna dikkati çekerek, bununla birlikte Ermenistan'ın barış çağrılarını umursamadığını, ortak tarih komisyonu oluşturma teklifine olumlu bir yaklaşım sergilemediğini belirtti" deniliyor. (ANKA)

(CN/ORH)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.