Elon Musk, Çin Başbakanı Li ile Görüştü

Çin Başbakanı Li Qiang başkent Beijing’de Tesla’nın CEO’su Elon Musk ile bir araya geldi. Li Qiang, Çin ve ABD ekonomilerinin birbirine derinlemesine entegre olduğunu ve her iki tarafın birbirinin gelişiminden faydalanabildiğini belirtti.


Tesla’nın Çin’deki gelişiminin Çin-ABD ekonomik ve ticari işbirliği için başarılı bir örnek oluşturduğuna dikkat çeken Li, gerçeklerin eşitlik, işbirliği, kazan-kazan anlayışının iki ülkenin temel çıkarlarına tam olarak uyduğunu ve aynı zamanda iki ülke halklarının ortak beklentisi olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.

Li, ABD’nin Çin’le daha çok orta yolda buluşarak, iki ülke liderlerinin stratejik önderliğinde ikili ilişkilerin sürekli olarak istikrarlı gelişmesini ilerletmesini, iki ülke ve dünya halklarına daha çok yarar sağlamasını temenni ettiklerini kaydetti.

Li, “Yabancı sermayeli işletmeler Çin’in kalkınma sürecinde vazgeçilmez bir öneme sahip. Çin’in sahip olduğu devasa piyasa her zaman yabancı sermayeli işletmelere açıktır. Çin, yabancı sermayeli işletmelere daha iyi bir iş ortamı sağlamak için pazara erişimi genişletmek ve hizmet garantilerini güçlendirmek için çalışmaya devam edecek” dedi.

Musk görüşmede Tesla’nın Shanghai ‘Süper Fabrikası’nın, Çin ekibinin sıkı çalışması ve bilgeliği sayesinde Tesla’nın en iyi performans gösteren fabrikası olduğuna vurgu yaparak, daha çok kazan-kazan sonuçlarını elde etmek için Çin’le iş birliğini derinleştirmeyi sürdüreceklerini ifade etti. Musk, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi’nin davetlisi olarak Çin’e geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.